Timişoara face revoluţie teatrală în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Naţional de pe Bega revine la Bucureşti după 10 ani Frustrările publicului bucureştean sunt răzbunate! Trei piese "grele" din repertoriul unui prestigios teatru din provincie

Teatrul Naţional de pe Bega revine la Bucureşti după 10 ani

Frustrările publicului bucureştean sunt răzbunate! Trei piese "grele" din repertoriul unui prestigios teatru din provincie ajung şi în Capitală. Distanţa nu le mai face inaccesibile. Sunt reprezentaţii care au răsturnat regimul "convenţional" din teatrul îmbătrânit de aceleaşi idei.

Teatrul Naţional din Timişoara prezintă, la Bucureşti, pe 13, 15 şi 16 martie, trei spectacole care au epuizat biletele din propriile săli - "Athenee Palace Hotel", "Krum" şi "Edward". "Athenee Palace Hotel", regizat de Alexander Hausvater, va fi prezentat pe 13 martie, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti. Pe 15 martie, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra se va juca "Krum", de Hanoch Levin, regia Radu Afrim. A treia piesă propusă bucureştenilor - "Edward" - după Christopher Marlowe, regia Szabó K. István, va avea o reprezentaţie la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, pe 16 martie. Spectacolul-poezie "Edward" este o dezbatere despre condiţia acestui rege în manieră coregrafică. Este primul turneu la Bucureşti al Teatrului Naţional din Timişoara, după o pauză de aproape un deceniu. Microstagiunea face parte dintr-un proiect mai amplu de turnee şi deplasări pe care instituţia le realizează prin ţară. Pe lângă aceasta, teatrul mai organizează, de trei luni, deplasări în oraşe mici din jurul Timişoarei, precum Jimbolia sau Lugoj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite