Timişoara: Un prieten cu handicap aduce sănătate sufletului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia „Pentru Voi” caută voluntari care să petreacă patru ore pe lună cu o persoană cu dizabilităţi.

Flavia Benea este unul din voluntarii care şi-a pus deoparte mai mult de patru ore, pentru noua sa prietenă, Nicoleta Nicolici. Flavia este studentă în anul trei la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Prin Fundaţia „Pentru Voi” a cunoscut-o pe Nicoleta, o tânără cu dizabilităţi mintale, nu foarte severe. „M-am bucurat mult când am cunoscut-o pe Flavia şi îmi place foarte mult când sunt cu ea”, a spus Nicoleta. Prima ieşire în oraş a fetelor a fost la un fast-food şi a însemnat un succes pentru continuitatea relaţiei lor.

„Mi-am făcut mie un bine”

Flavia a hotărât să se implice ca voluntar din dorinţa de a ajuta o persoană cu handicap, însă a trăit o experienţă deosebită. „Nu am ştiut ce impact o să aibă asupra mea. Nu am crezut că o să îmi fac un bine în primul rând mie. Am ajuns să realizez cât de important este să ai o familie, să poţi vedea soarele sau să poţi să mergi. Este un sentiment deosebit”, a spus Flavia. Voluntariatul a scăpat-o pe Flavia şi de emoţiile sesiunii. „S-a organizat un picnic cu voluntarii şi beneficiarii fiecăruia. Nu vroiam să merg la început pentru că eram stresată cu examenele, însă, pentru că am promis, am mers. Oamenii şi experienţele de acolo m-au făcut să mă întorc mai relaxată şi să realizez că sunt lucruri mult mai importante decât sesiunea”, a povestit tânăra studentă. 

Prietenie pe vecie


Ori de câte ori au ocazia fetele profită şi ies împreună la o plimbare, la un suc sau vizitează magazinele de haine. La unul din cursuri, Flavia a luat-o pe Nicoleta şi la facultate. „Mi-a plăcut când am fost la şcoală că mi-a făcut cunoştinţă cu colegele ei”, a spus Nicoleta, încântată de privilegiul oferit de prietena sa. Indiferent de viitorul profesional al fetelor, ele vor rămâne prietene pentru totdeauna. „Dacă îmi fac timp pentru o altă prietenă, pot să îmi fac timp şi pentru Nico. Atunci când nu ne putem întâlni, vorbim la telefon”, a spus Flavia. Un lucru care a impresionat-o pe Flavia la prietena sa cu dizabilităţi, este obiceiul de a face cadouri fără o ocazie specială. „Nico este o dulce. Odată mi-a adus o portocală. Când a fost în Franţa mi-a adus un breloc pentru care m-am bucurat foarte mult”, a mai spus Flavia.



„Am ajuns să realizez cât de important este să ai o familie, să poţi vedea soarele sau să poţi să mergi. Este un sentiment deosebit”, Flavia Benea, studentă voluntar

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite