Timişoara: Cu ochii la stele, de ziua Astronomiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Observatorul Astronomic din Piaţa Axente Sever, este loc de promenadă pentru cei curioşi.

„Orice adevăr este uşor de înţeles odată ce a fost descoperit. Important este să-l descoperi”, a spus Galileo Galilei care, în urmă cu 400 de ani, publica „Nuova Astronomia”. Timişoara sărbătoreşte Anul Inter­naţional al Astronomiei şi 400 de ani de la primele observaţii făcute de Galileo Galilei cu ajutorul lunetei. Evenimentul are loc, de obicei, pe data de 10 mai, însă Timişoara îl marchează ceva mai devreme. Cu această ocazie, Primăria şi Observatorul Astronomic organizează o serie de manifestări, pentru publicul larg.


Frizuri star-trek


Programul a început în această dimineaţă la Facultatea de Matematică şi Informatică, unde a fost prezentat Planetariul Universităţii de Vest. De la ora 17.00, timişorenii sunt aşteptaţi în curtea Observatorului Astronomic unde vor avea loc o serie de evenimente. Pentru început, Eva şi Piticul cel urât va prezenta un moment artistic pentru copii. În curtea observatorului se va desfăşura apoi, un concurs spectaculos de frizuri S.F.


De la ora 19.00, un grup de astronomi amatori şi profesionişti de la Observator, Universitatea de Vest şi Astrocluburile “Altair” şi “Antares” vor face observaţii astronomice, prezentări ale instrumentelor şi ale obiectelor cereşti.


„Prin acest eveniment se doreşte promovarea interesului pentru ştiinţe, ale căror efecte le folosim zi de zi, dar ale căror cauze le neglijăm complet. Cerul face parte din viaţa noastră, dar, la fel ca şi multe alte elemente naturale, reprezintă o mare ne­cunoscută”, au arătat organizatorii în invitaţia adresată timişorenilor la acest eveniment.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite