Timişoara: Pentru un liceu bun se deschide portofelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ,,Târgul liceelor timişene”, elevilor nu li s-a amintit de  costurile orelor particulare.

La Centrul Regional de Afaceri din Timişoara a avut loc a opta ediţie a ,,Târgului liceelor timişene – Târgul ofertelor educaţionale”. La deschiderea târgului au participat sute de elevi din clasele a VIII-a. Reprezentanţii şcolilor le vorbesc vizitatorilor despre specializări, despre media de admitere, dotările şcolii, profesori şi proiecte. Toţi au uitat să amintească de pretenţiile ridicate ale liceelor de top şi mai ales cât îi costă pe elevi să ajungă acolo.

Costul meditaţiilor

Deşi foarte scumpe, meditaţiile au devenit o modă obligatorie. Este nevoie ca părinţii să îşi deschidă larg portofelele. Foarte mulţi au apelat la profesori particulari pentru a obţine note cât mai mari la tezele naţionale. Pentru o şedinţă de mediaţii la limba română şi la matematică, părinţii plătesc între 25 de lei şi 40 de lei. Cei care doresc să intre la un liceu cu predare în limbă străină susţin probele de aptitudini.
Ca să fie siguri de un rezultat bun, cei mai mulţi studiază cu profesor, în particular. Pentru aceste şedinţe, părinţii scot din buzunar între 30 de lei şi 50 de lei.

Gaura din buget

Mulţi elevi se pregătesc în particular la mai multe materii. Pentru două şedinţe de meditaţii pe săptămână, costul lunar este de 400 de lei. Asta dacă nu se ia în considerare preţul culegerilor care oscilează între 10 lei şi 30 de lei. La finalul unui an şcolar, bugetul familiei poate să fie redus cu  4.000 de lei. 
Fără  pregătire în particular, şansele ca un elev să intre uşor la un liceu de renume scad considerabil. Acest lucru se întâmplă din cauza pretenţiilor foarte mari avute de unele instituţii de învăţământ şi mulţi dintre profesori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite