Timişoara: Se întorc jandarmii din Kosovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi timişoreni fac parte din detaşamentul de peste 110 jandarmi care se vor întoarce, la sfârşitul acestei luni, dintr-o misiune de un an de zile în localitatea Peja, situată în sud- vstul provinciei Kosovo.

Ei au asigurat ordinea la graniţa cu Muntenegru sau au transportat criminali de război. Doi dintre aceştia sunt subofiţeri din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoarra: plutonierul major Traian Iordache şi Cornel  Coman, ultimul participând a doua oară la o astfel de misiune.

Pentru activitatea şi rezultatele foarte bune obţinute în misiuni, în luna septembrie 2008, jandarmii din acest contigent au obţinut medalia O.N.U „În serviciul păcii”.

În data de 21 mai 2009, primul eşalon din noul contigent al Detaşamentului de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române va pleca în Kosovo, pentru a-i înlocui pe colegii aflaţi aici de un an.

Pentru a aprecia pregătirea practică şi teoretică a detaşamentului, astăzi 18 mai 2009, în baza de pregătire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române vor începe exerciţiile de evaluare ce vor cuprinde ateliere pe specificul misiunilor din Kosovo, urmate de prezentarea tehnicii auto.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite