Timişoara: O nouă groapă de gunoi în Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: O nouă groapă de gunoi în Timiş
Timişoara: O nouă groapă de gunoi în Timiş

Mai multe localităţi din judeţ au termen de închidere a gropilor de gunoi 15 iunie 2009. Măsura de compromis este depozitarea tuturor deşeurilor în zona Parţa-Pădureni.

Timişara a fost pusă deja în situaţia de a căuta o soluţie provizorie pentru depunerea gunoaielor, după închiderea gropii de gunoi de la Parţa, care a ajuns o veritabilă bombă ecologică.
Acum a venit rândul mai multor localităţi din Timiş să nu aibă unde să depună gonoiul după data de 15 iunie. Varianta de compromis găsită de administraţia judeţeană este o suprafaţă de 8 hectare de teren în zona Parţa-Pădureni. „Suntem în discuţii cu Agenţia de Protecţie a Mediului pentru a accepta această soluţie. În mod normal nu ar trebui să fie o problemă pentru că sunt platforme betonate ale fostului Comtim”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.
Noul deponeu întârzie
După anularea licitaţiei pentru deponeul de la Ghizela, organizarea altei licitaţii este în plină desfăşurare. „La sfârşitul săptămânii viitoare poate începe depunerea ofertelor, iar la sfârşitul lunii aprilie vor fi deschise plicurile cu oferte”, a spus Constantin Ostaficiuc. Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de plen de astăzi şi banii pentru mdernizarea drumului până la Ghizela, însă potrivit lui Ostaficiuc, sunt şane foarte mici ca măcar o parte a deponeului să fie folosită în acest an.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite