Timişoara: Ce fac cavalerii în zori la castel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Ce fac cavalerii în zori la castel
Timişoara: Ce fac cavalerii în zori la castel

Cavalerii şi domniţele animă activitatea de la castelul vechi şi participă la spectacole medievale din ţară şi străinătate.


În urmă cu trei ani, doi tineri hunedoreni, Laura Ciotlăuş şi prietenul ei, Gabriel Demeny, şi-au promis unul altuia, în faţa Castelului Corvinilor, că vor înfiinţa un ordin al cavalerilor medievali la Hunedoara. Ideea le-a venit după ce au participat, ca simpli turişti, la Festivalul Medieval de la Sighişoara, unde i-au văzut într-un spectacol pe cavalerii Ordinului de Mediaş.


De la ingineri, la cavaleri


Fie că se trag din străvechi neamuri de secui, din mica nobilime maghiară sau sunt fiice ale cărturarilor medievali hunedoreni, cavalerii de Hunedoara şi-au confecţionat singuri îmbrăcăminte, arme şi armuri care respectă întocmai realitatea secolelor XIV-XV. Iar dacă în viaţa de zi cu zi tinerii au cele mai prozaice meserii, cum ar fi cele de ingineri, administratori de sistem, studenţi sau chiar elevi.


Recuzită handmade


Hunedorenii se declară încântaţi de activitatea Ordinului Cavalerilor. „După părerea mea, acesta este cel mai frumos lucru care se întâmplă în Hunedoara. Membrilor ordinului le ia o mulţime de timp pentru a-şi confecţiona recuzita, care reface, în cel mai autentic mod cu putinţă, viaţa secolelor medievale”, a declarat prietena uneia dintre domniţe, Ioana Vlad.

În scurt timp, şi alţi tineri pasionaţi de epoca medievală au aderat la ordin, iar după un an, aceştia au fost înălţaţi la rang de cavaleri de membrii Ordinului de Mediaş. Acum gruparea hunedoreană cuprinde peste 20 de cavaleri, domniţe şi scutieri cu biografii pe jumătate inventate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite