Timişoara: Un nou episod în războiul Dinamo - "Poli"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Poli” şi Dinamo se întâlnesc din nou, duminică, pentru încă o luptă dintr-un război care durează de zeci de ani. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în acest sezon, iar victoriile sunt împărţite.

Aversiunea publicului timişorean faţă de echipele „departamentale”, Steaua şi Dinamo, datează aproape de la înfiinţarea abuzivă a acestora, însă sentimentele negative s-au acutizat odată cu apropierea Revoluţiei. Rivalitatea timişorenilor cu Dinamo a căpătat accente cu adevărat „războinice” după meciul jucat pe stadionul „1 Mai”, actualul „Dan Păltinişanu”, în sezonul 1987/88.

Partida disputată pe data de 8 noiembrie 1987 a fost câştigată de echipa antrenată de „Jackie” Ionescu cu 2-1, spre disperarea dinamoviştilor, care aşteptau o victorie facilă care să le paveze drumul spre un alt titlu de campioană. „Vă retrogradez!”, a fost ameninţarea lui Mircea Lucescu, pe atunci antrenor la Dinamo, către omologul său bănăţean. Meciul s-a disputat în etapa a 11-a a unui sezon de 34, iar Politehnica avea să mai câştige doar şase meciuri dintre cele 23 disputate ulterior.

Război psihologic

În meciul din turul campionatului, „câinii roşii” au câştigat, la scor de neprezentare, chiar la Timişoara, prin golurile marcate de Brezinsky (autogol), Dănciulescu şi fostul jucător al bănăţenilor, Andrei Cristea. Elevii lui Gabi Balint s-au răzbunat în Cupa României, unde au învins cu 4-1, fiind echipa care a marcat cele mai multe goluri în poarta dinamoviştilor în acest an.

Oficialii bănăţeni duc un război pe două fronturi, unul intern, împotriva lui Dinamo, şi unul extern, unde se luptă pentru recuperarea celor şase puncte cu care a fost penalizată echipa bănăţeană. Marian Iancu a refuzat invitaţia de a participa, ieri, la festivităţile organizate de Federaţia Română de Fotbal cu ocazia aniversării centenarului. „Lipseşte fotbalul, lipseşte corectitudinea, lipseşte fair-play-ul de pe masa FRF, iar asta e tot ce contează. E ca un sac găurit  pe care ei încearcă să-l peticească, dar degeaba. Trebuie schimbat acest sac, trebuie adus unul nou, negăurit”, a declarat preşedintele clubului timişorean.

Marian Cisovsky, devenit jucător exponenţial pentru „Poli” în acest sezon, spune că nu-l interesează numele adversarului. „Dinamo e o echipă puternică, o respectăm, dar atât. Ne pregătim de meci, luăm fiecare partidă în parte, pas cu pas. Nu ne interesează numele sau tradiţia acestei echipe. E un meci de campionat şi ne interesează doar victoria. Dacă vrem să fim campioni trebuie să strângem maximum de puncte, indiferent de numele adversarilor”, a spus jucătorul slovac pentru Violamania.

Speranţa vine de la TAS

Asul din mânecă pentru „Poli” este reprezentat de decizia în privinţa celor şase puncte de penalizare. „Vom avea un meci foarte greu la Dinamo acasă. Oricum, sper să avem patru puncte avans faţă de Dinamo, înainte de ultima etapă, adică să primim cele şase puncte înapoi, pe 28 mai, de la TAS”, a spus Gheorghe Chivorchian, preşedintele Consiliului Director al clubului bănăţean.

Iancu vrea să detoneze bomba

Preşedintele lui „Poli” a lansat ieri o declaraţie misterioasă „Am o dezvăluire-bombă despre FIFA, dar mai aştept puţin. Nu vrem acum să învolburăm apele pentru că avem un proces. Când se va da sentinţa în cazul nostru, atunci voi vorbi”, a spus Marian Iancu.

Care credeţi că va fi rezultatul meciului de duminică dintre Dinamo şi "Poli"? Vă puteţi exprima opinia în sondajul alăturat şi în secţiunea de comentarii!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite