Timişoara: A crescut numărul pacienţilor cu HIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, în judeţul Timiş medicii au înregistrat patru noi cazuri de persoane cu această maladie.

Cazurile noi de HIV/SIDA diagnosticate în judeţul Timiş au crescut, anul trecut. Potrivit biroului de Statistică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, la finalul anului 2007 erau înregistraţi în evidenţele medicilor un număr de 124 de bolnavi diagnosticaţi cu această maladie. Dintre aceştia, 97 cu SIDA şi 27 cu HIV.

Cazuri noi

Anul trecut, la final, au fost raportaţi 128 de bolnavi, creşterea s-a înregistrat la cazurile de HIV. Alţi patru bolnavi noi beneficiază, în prezent, de asistenţă medicală acordată de specialişti. Autorităţile sanitare demarează, periodic, campanii de conştientizare a maladiei. Se organizează întâlniri în cadrul cărora medicii le aduc tinerilor la cunoştiinţă informaţii despre educaţia sexuală şi despre cum pot să prevină bolile cu transmitere sexuală.    


Soluţii pentru bolnavi
Tema HIV/SIDA va fi dezbătută şi joi în când va fi organizată o masă rotundă cu sloganul: „Sănătatea publică în contextul Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului”. Printre obiective se numără reducerea mortalităţii la copii, îmbunătăţirea sănătăţii materne, precum şi combaterea HIV/SIDA şi a tuberculozei. Specialiştii din cadrul organizaţiilor şi instituţiilor sanitare din Timişoara vor încerca să găsească soluţii pentru îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu această maladie. Masa rotundă are loc cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii declarată în 7 aprilie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite