Timisoara: Un centimetru de pistă pentru un timişorean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cicliştii bănăţeni militează pentru piste şi siguranţă în trafic.

În Timişoara sunt cinci kilometri pentru biciclişti, iar vienezii au peste 1.000 de kilometri de piste.

Comunitatea bicicliştilor din Timişoara este în continuă creştere, lucru dovedit şi de cei peste 2.000 de cetăţeni care au traversat ieri dimineaţă oraşul de pe Bega.

Bătrâni, copii sau adulţi, toţi bănăţenii s-au adunat, cu mic, cu mare, pentru a milita împotriva lipsei de piste şi pentru siguranţa în trafic. Cu toate acestea, Timişoara este codaşă în Europa, cu doar cinci kilometri de pistă la 350.000 de locuitori. Szegedul, un oraş a cărui populaţie nu trece de 170.000 de locuitori, are 60 kilometri de pistă.

Roţi pentru poliţiştii comunitari

„Vrem să vadă Primăria că suntem mulţi şi ar trebui să avem piste speciale sau rasteluri. Să fii biciclist e un lucru primejdios în Timişoara în ziua de azi”, a declarat Gabriela Kecseti, biciclistă. Organizatorii campaniei „Verde pentru biciclete” au donat Poliţiei Comunitare din Timişoara 40 de biciclete pentru patrulare.

„Nu vom putea înlocui maşinile cu biciclete pentru că nu ne-am putea deplasa atât de repede la acţiuni. Vom folosi bicicletele acolo unde nu ne putem strecura cu maşina, în parcurile mai mari sau printre blocuri”, a declarat Dana Seracin, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Comunitare. „Mă bucur că vor primi şi poliţiştii comunitari biciclete, vor face şi ei un efort în sfârşit, vor mişca muşchiul”, a spus Mihai Moldoveanu, biciclist.

Dezvoltare
1.100 Kilometri de pistă sunt în Viena
În anii `90, capitala Austriei avea doar 190 de kilometri de pistă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite