Timişoara: Unul din trei candidaţi pune mâna pe permisul de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar o treime dintre şoferi au reuşit să treacă cu bine de testul grilă şi de proba de conducere, în urma examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Procentul este mult mai scăzut decât în anii precedenţi, când jumătate dintre cei care doreau să ajungă şoferi obţineau permisul.

"Din 1 ianuarie până în 30 aprilie, au fost examinate 10.500 de persoane şi doar 3.100 dintre acestea au promovat examenul auto. Am avut un procentaj la sala de 38% admişi la proba teoretică, iar din numărul acestora, 70% au promovat proba practică", a spus  comisarul şef Dan Jurcă, şeful Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Timiş.

Agenţii de circulaţie care merg la accidentele rutiere grave susţin că tinerii care vor să obţină permise de conducere trebuie să treacă printr-o examinare mai riguroasă.

"Considerăm că este necesar ca ofiţerii examinatori să fie mai exigenţi atunci când promovează candidaţii la proba practică, întrucât sunt raspunzatori, împreună cu instructorii auto, de calitatea viitorilor conducători ", declara comisarul Marcel Crăciunescu, de la Poliţia Rutieră Timiş.

Un sfert din numarul total de accidente rutiere grave din 2008 au fost provocate de şoferi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, potrivit Poliţiei Rutiere Timiş. Peste 275.000 de şoferi erau înregistraţi în baza de date a Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Timiş, la finalul lui decembrie 2008.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite