Ucigaşii de la Medicină au luat câte 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate speranţele lui Carmen Bejan şi ale lui Sergiu Florea, tinerii care în urmă cu aproape doi ani au ucis şi tranşat un bărbat de etnie rromă, s-au spulberat ieri, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că le-a respins recursul. 20 de ani de închisoare este pedeapsa definitivă a celor doi foşti studenţi la Medicină.

Sergiu Florea îşi dorea o pedeapsă mai mică, iar Carmen Bejan a sperat că ar putea fi chiar achitată. Acest lucru nu s-a întâmplat însă. Magistraţii bucureşteni au ajuns la concluzia că judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au dat o pedeapsă corectă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins atât recursul formulat de cei doi tineri, cât şi cel formulat de familia lui Trifu Schroth, bărbatul omorât şi tranşat.

„Respingându-se toate recursurile, atât al nostru, cât şi al inculpaţilor, înseamnă că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a apreciat că judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au aplicat o pedeapsă corespunzătoare pericolului social al faptelor săvârşite de cei doi inculpaţi şi a acordat daunele materiale justificate şi daunele morale apreciate pentru suferinţă. Consider că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este una bună. Dacă s-ar fi mărit pedeapsa şi daunele morale, ar fi fost una foarte bună", a declarat Radu Zandomeni, avocatul familiei bărbatului ucis şi tranşat.

Carmen spera la achitare

În declaraţiile date în faţa completului de judecată de la Bucureşti, cei doi tineri şi-au menţinut poziţiile avute la Curtea de Apel Timişoara. Sergiu Florea şi-a cerut scuze pentru cele întâmplate şi a spus că-i pare rău pentru că a creat atâta suferinţă. Părerile de rău şi le-a exprimat şi Carmen Bejan, care a încercat să convingă completul de judecată că este victima unei situaţii nefericite şi că nu a dorit să se întâmple aşa ceva.

De altfel, spre deosebire de Sergiu Florea, care a cerut doar micşorarea pedepsei, Carmen Bejan şi-a manifestat dorinţa de a fi achitată. „Nu pot să comentez decizia până nu văd motivarea instanţei supreme. Din punctul meu de vedere, au greşit şi au comis o gravă eroare. Carmen Bejan putea fi achitată", a spus imediat după aflarea deciziei avocatul tinerei, Daniel Ovidiu Sabou.

Sergiu s-a resemnat

„Nu-mi permit să comentez decizia judecătorilor. Clientul meu regretă fapta şi s-a resemnat", ne-a spus Camelia Ţăranu, avocata lui Sergiu Florea. Pedeapsa primită iniţial de Carmen Bejan şi de Sergiu Florea, la Tribunalul Timiş, a fost de 16 ani de închisoare şi 20.000 de lei daune morale. În apelul judecat la Curtea de Apel Timişoara, aceasta a fost mărită la 20 de ani şi 40.000 de euro daune materiale. Pedeapsa a rămas definitivă.

"Consider că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este una bună."
Radu Zandomeni
avocatul familiei Schroth

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite