Timişoara: Willi Landt arbitrează câini de competiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialist în dresaj şi arbitraj, Willi iubeşte animalele şi crede în puterea terapiilor asistate de acestea.

Profil
Născut - 15.11.1961
Educaţie - Facultatea de Tehnologia Construcţiilor de Maşini, Cluj
Experienţă - arbitru din 1991
Familie - este căsătorit şi are o fiică de 20 de ani

Câini de companie sau de disciplină, cu toţii sunt atent observaţi de singurul arbitru din lume care este atestat să evalueze toate specializările marilor concursuri. Willi Landt cunoaşte bine fiecare categorie de competiţie, astfel că, de-a lungul anilor, a arbitrat sute de competiţii, de la cele locale, la cele mai prestigioase, organizate la nivel internaţional.

Deşi profesia sa de bază este cea de inginer, Willi s-a apropiat de câini „din întâmplare”. „Pasiunea pentru dresaj a apărut în timp, fără nimic planificat”, a spus antrenorul. Acesta are în prezent doi câini, pe care îi iubeşte enorm şi cu care participă chiar la campionate mondiale de salvare. Ciobănescul belgian, alături de cel german îi ascultă cu stricteţe fiecare comandă şi câştigă trofee după trofee. 

Ajutor pentru alţi arbitri

Willi Landt îşi pune în practică bunele cunoştinţe din domeniul dresajului şi arbitrajului şi în cadrul Clubului de Dresaj Canin România, al cărui membru este încă de la înfiinţare.

Aici îi ajută pe viitorii dresori să primească atestatele necesare, după perioade specifice de formare şi examinare. Tot datorită lui, România este singura ţară care are toate documentele necesare instructorilor canini într-un format unitar. „Am lucrat mult pentru traducerea şi sintetizarea acestora”, a spus antrenorul Willi Landt. Pasiunea arbitrului pentru animale continuă cu terapiile asistate de animale.

„Dacă un om îşi pune mâna zilnic pe inima câinelui său, animalul îşi adaptează ritmul cardiac la cel al stăpânului său, ceea ce îi ajută mult pe cei cu probleme cardiace”, a explicat arbitrul Willi Landt.

Întrebări şi răspunsuri
Care este secretul unei bune comunicări cu câinii?
Sufletul este tot ceea ce contează. Câinii simt acest lucru, iar acesta este şi unul dintre motivele pentru care terapiile asistate de animale funcţionează atât de bine.

Care este următoarea competiţie la care participaţi?
La începutul lunii iunie, Clubul de Dresaj Canin organizează la Sibiu Cupa CDC, unde voi arbitra la toate probele.

Cum vă împărţiţi timpul între familie, animale şi afaceri?
Nimic nu e greu, pentru că fac ceea ce îmi place.

Ce-i place
Pasiunea pentru câini nu este singura care îi ocupă timpul lui Willi Landt. Familia este foarte importantă pentru marele arbitru şi dresor. Landt este pasionat şi de lectură, astfel că el conduce o editură, dar şi alte trei firme.
Ce nu-i place
Singurele dezamăgiri din viaţa lui Landt sunt oamenii, care, contrar animalelor, sunt mult mai lipsiţi de respect şi devotament.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite