Timişoara: Vinul s-a făcut foarte dulce pe dealurile din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Vinul s-a făcut foarte dulce  pe dealurile din Banat
Timişoara: Vinul s-a făcut foarte dulce pe dealurile din Banat

Bănăţenii cunosc savoarea unui pahar de Fetească Regală şi cei care au drum prin vestul ţării se opresc mereu pentru un vin bun, din zonă.

În concurenţă permanentă cu Murfatlarul şi Cotnariul, vinurile din Banat câştigă teren. „Exporturile au crescut în acest an, dar vrem să ne păstrăm cota pe piaţa naţională”, a spus Gheorghe Iova, directorul general al Cramelor Recaş. Cele mai bine vândute vinuri din cramele Banatului sunt cele din colecţia de lux. „Vara aceasta au fost foarte apreciate vinurile albe şi rose, dar şi cele de lux care costă între 35 şi 80 de lei”, a spus Mircea Apostolache, vânzător.

A început forfota printre şirurile de viţă de vie de pe dealurile din Banat, încă la începutul săptămânii trecute. Căldura din această vară a fost o binecuvântare pentru producătorii de vin din regiune şi strugurii s-au copt mai devreme.

Vin de cea mai dulce calitate

„O să recoltăm mai toate podgoriile, dar o să mai lăsăm câteva parcele la supramaturare pentru că ajută la calitatea vinului, pentru produsele de top”, a completat Gheorghe Iova. Muncitori din toată ţara au venit să culeagă cei mai dulci struguri din ultimii ani. Oamenii se pierd printre şirurile de vie încă de la prima oră a dimineţii şi ies de acolo cu cădiţe pline vârf.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite