Timisoara: Viaţa copiilor bolnavi de cancer este prea scumpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii lui Florian, unul din cei 1.875 de micuţi internaţi la Timişoara, nu mai au cu ce să plătească tratamentul.

Micuţul Florian îşi trăieşte copilăria printre perfuzii. La etajul bolnavilor de cancer de la Spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara, în fiecare noapte moare câte un copil. Aici e internat Florian.

Micuţul are aproape patru ani. Din luna ianuarie, medicii i-au descoperit o tumoare abdominală. Micuţul născut în Pelişor, judeţul Sibiu, şi-a pierdut pofta de mâncare şi a început să îl doară burta. Medicii l-au trimis în Timişoara pentru tratament. Mama a cheltuit peste 12.000 lei pe medicamente. Tatăl lui Florian lucra ca muncitor, dar în urmă cu două zile a devenit şomer. „Soţul meu a vorbit cu preoţii de la mănăstirea din sat, va merge acolo şi va lucra. Preoţii vor strânge bani”, a explicat Ramona Fulga, mama lui Florian.

Băiatul a trecut până în prezent prin două cicluri de citostatice. Primului dintre ele i-a făcut faţă cu greu, fiind aproape de septicemie. Tratamentul continuă până când tumora se va micşora pentru a putea fi operată.

Tratament pe banii pacienţilor

Ramona Fulga spune că în fiecare lună cheltuielile sunt din ce în ce mai mari. „Dăm o grămadă de bani şi pe mâncare, cel puţin 20 lei zilnic. Trebuie să îi cumpăr iaurt, fructe, acesta este regimul care i s-a recomandat. De la spital primeşte doar puţină mămăligă cu brânză”, a spus femeia. Fratele mai mare al lui Florian, Cosmin, este în clasa I şi după primul semestru şi-a adunat toţi banii de buzunar pentru fratele lui. 

„Costurile spitalizării variază în funcţie de tratament. Au fost luni în care am dat două milioane doar pentru un sirop. Ajungem la zeci şi zeci de milioane lunar”, a mai spus femeia şi a adăugat că, dacă nu ar fi vorba de costurile prea mari, lucrurile ar merge bine, pentru că fiul ei are parte de îngrijire de calitate din partea personalului medical.

Donaţie pentru viaţă

„De la spital ne dau perfuziile cu sânge şi citostaticele. O parte din analize le plătim noi, cam 140 lei pe săptămână. Mi s-a spus că la şase luni de la internare se vor uita pe chitanţe şi peste încă şase luni voi primi 75 la sută din ce am cheltuit pe medicamente. Suntem disperaţi, nu ştiu de unde vom mai lua bani”, a mai spus mama lui Florian.  Mama lui Florian a deschis şi contul RO07BRDE360SV81161443600RO în speranţa că primeşte donaţii.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite