Timişoara: VIDEO Cum a deschis ilegal Smithfield ferme de porci în Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Smithfield Ferme a negat, ieri, că ar exista vreo legătură între gripa porcină apărută în Mexic şi fermele din Timiş, zvon care a apărut după publicarea unui articol în cotidianul american  „New York Times”, despre compania Smithfield şi problemele pe care le-a avut aceasta cu pesta porcină.

„Nu există niciun caz de gripă la animale sau la personalul care deserveşte fermele noastre”, se arată într-un comunicat al companiei semnat de Mihai Şepeţean, manager de relaţii publice al Smithfield Ferme. Ioan Jeleriu, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Timiş, susţine că la ferme există medici veterinari care supraveghează non-stop starea de sănătate a animalelor.

„Nu există nici măcar suspiciunea de gripă porcină la aceste ferme. Avem doi oameni care raportează în permanenţă tot ce se întâmplă la ferme”, a spus directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Timiş.

 În anul 2007 în Banat a fost constatată o molimă de pestă porcină în mai multe ferme ale companiei americane. Sute de săteni din mai multe localităţi lângă care au fost construite ferme fără toate avizele sanitare necesare au protestat atunci în stradă împotriva crescătoriilor de porci.

CLICK AICI pentru a afla ce au de ascuns cei de la Smithfield Ferme şi ce au descoperit reporterii timişoreni ai ziarului Click în zonele unde firma americană are ferme.

VIDEO despre cum a construit Smithfield ferme in Timiş sfidând comunităţile locale lângă care s-au instalat crescătoriile de porci.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite