Timişoara: VIDEO Parcul Copiilor deschis pentru maşina paznicului şi pentru taxi (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În parc au acces doar unele maşini şi timişorenii care intră „ilegal” printr-o poartă improvizată, pe o porţiune de gard rupt.

Pentru şedinţa de Consiliu Local de luna trecută doi consilieri locali au propus un proiect de hotărâre prin care Parcul Copiilor să fie deschis publicului până la începerea lucrărilor. Proiectul a fost retras însă, după ce edilul-şef al Timişoarei a convenit cu consilierii că parcul se deschide printr-o dispoziţie a primarului.

„Am stabilit ca parcul să fie deschis printr-o dispoziţie a primarului şi nu prin proiect pentru a putea continua studiile de fezabilitate. Era doar o chestiune de formă”, a spus consilierul Ciprian Bogdan, unul dintre iniţiatorii proiectului. La aproape o lună de la şedinţa de consiliu, în parc nu s-a întâmplat nimic. Primarul nu a vrut să comenteze foarte mult situaţia din parc. „O să mă duc să verific”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu săptămâna trecută. Astăzi, Parcul Copiilor era tot închis publicului.

Staţionare pe alee


Sâmbătă, în Parcul Copiilor era parcată o maşină de taxi, iar astăzi două maşini. „Una este maşina mea, iar cealaltă a unui şef de echipă. Parchez aici pentru că aici lucrez, iar parcul este închis. Dacă ar fi deschis nu aş parca”, a spus paznicul Cezar Bacan. Chiar dacă parcul este închis, unii tineri au „fereastră” la şcoală şi se relaxează în Parcul Copiilor, în care au intrat „fraudulos”. „Era aşa de frumos înainte aici. Veneam tot timpul când eram mai mici. Pentru noi acum ar fi suficient să fie deschis să putem intra oricând”, a spus Diana Stere, elevă în clasa a noua la Liceul Pedagocic.

Reprezentanţii primăriei spun că parcul se va deschide, dar durează. „O să fie deschis parcul în momentul în care există o dispoziţie a primarului, dar poate să dureze, pentru că este un circuit”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei, Flavius Boncea. Primăria a alocat în acest an 4,5 milioane lei pentru renovarea parcului, lucrări care sunt estimate să înceapă în toamnă.

Elevii de la Liceul Pedagocic au intrat "ilegal" în Parcul Copiilor:


Toma Todea a venit cu nepoţica în Parcul Copiilor, unde fetiţa este nevoită să se joace printre bolovani:


Oamenii au vrut să intre în parc, dar nu au putut:

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite