Timişoara: Urziceni, greu de ucis pentru "Poli" (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la promovarea Urziceniului în prima ligă, acum trei sezoane, „Poli” a învins Unirea doar o singură dată. Meciul din această seară ar putea decide titlul de campioană în acest sezon.

Unirea Urziceni este cea mai „tânără” echipă de pe scena primei divizii româneşti. Pe vremea când se chema şi „Valahorum”, Unirea a promovat pentru prima oară în Liga 1. Se întâmpla în 2006, iar în mai puţin de trei sezoane echipa din micuţul oraş ialomiţean a devenit una dintre formaţiile de temut în campionat şi acum se luptă pentru titlu.

Urziceniul a fost o nucă tare pentru „Poli” încă de la început. În ultimele trei sezoane, de când cele două echipe se întâlnesc pe prima scenă, timişorenii au reuşit o singură victorie împotriva „Urzicii”. A fost chiar prima întâlnire între cele două formaţii, în turul sezonului 2006/07, iar „Poli” s-a impus cu 1-0 pe teren propriu. De atunci, Unirea a câştigat de două ori, iar alte două întâlniri s-au încheiat la egalitate.

Din echipa timişoreană care evolua în prima întâlnire dintre cele două formaţii, mai sunt în acest moment la „Poli” doar Gigel Bucur şi căpitanul Dan Alexa. Jucătorul de la Urziceni care a marcat cel mai mult împotriva bănăţenilor, Bogdan Stancu (patru goluri în poarta „poliştilor”) s-a transferat între timp la Steaua.

Balint nu se teme

Antrenorul gazdelor este de părere că echipa sa trebuie să se mobilizeze pentru a nu strica pe final un sezon extraordinar. „Fără să desconsider adversarul, pot spune că nu mi-e teamă de acest meci. Şi noi am avut un parcurs foarte bun, de zeci de ani Poli nu s-a mai bătut până în ultima etapă pentru două trofee. Mă bucur foarte mult că sunt antrenorul acestei echipe”, a declarat Gabi Balint.

Tehnicianul ştie că presiunea va fi imensă la acest meci. „Trebuie să pregătim foarte bine acest meci, pentru că este de o importanţă capitală pentru noi. Un meci care aduce multă presiune, mult public, va fi o atmosferă frumoasă”, a mai spus Balint.

Iancu, din nou misterios

Marian Iancu va fi în loja stadionului „Dan Păltinişanu” la partida de azi, care începe la ora 20:30, deşi a absentat de pe stadioane în majoritatea sezonului, şi a prefaţat meciul cu noi declaraţii ciudate. „E dreptul fanilor să hotărească cu cine vor ţine duminică, aşa cum e dreptul jucătorilor şi al antrenorului să decidă ce au de făcut în partida cu Unirea. Din punctul meu de vedere este un meci important, sper ca aşa sa considere şi jucătorii şi antrenorii şi cred că aşa va fi”, a declarat preşedintele lui „Poli” la televiziunea Telesport.

Pot timişorenii să învingă Unirea, pentru a spera în continuare la titlu, în aşteptarea celor şase puncte? Vă puteţi exprima opinia în sondajul alăturat şi în secţiunea de comentarii!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite