Timişoara: UPDATE Angajaţii de la firma ameninţată cu dinamită au crezut că sunt concediaţi forţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: UPDATE Angajaţii de la firma ameninţată cu dinamită au crezut că sunt concediaţi forţat
Timişoara: UPDATE Angajaţii de la firma ameninţată cu dinamită au crezut că sunt concediaţi forţat

Liderul de sindicat din Solectron-Flextronic a fost alertat de muncitorii evacuaţi că sunt concediaţi forţat şi daţi afără din incintă cu mascaţii.

ORA 21.15 Mascaţii şi poliţiştii s-au restras din incinta societăţii Solectron-Flextronic fără să fi găsit vreo încărcătură cu dinamită. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Timiş, Sergiu Rus, ameninţarea cu o explozie a fost o alarmă falsă. Poliţiştii continuă cercetările pentru a descoperi cine este bărbatul care a sunat la 112 şi care ar putea primi o amendă de 500 de lei pentru că a alertat în zadar forţele de ordine

Angajaţii au interpretat greşit intervenţia mascaţilor

Peste 400 de angajaţi ai companiei Solectron-Flextronic, din Timişoara, au fost evacuaţi din fabrică pentru că mascaţii au început să caute o încărcătura de dinamită care ar fi urmat să explodeze. Muncitorii s-au speriat şi au crezut că sunt disponibilizaţi forţat, pentru că mascaţii nu le-au dat explicaţii despre motivul pentru care sunt scoşi afară de la punctele de lucru.

"M-au sunat oamenii îngroziţi că îi dau afară cu jandarmii. Nimeni nu le-a explicat ce se întâmplă şi pentru că este o perioadă în care au loc concedieri tot mai multe, oamenii s-au gândit că se închide fabrica şi nu stă nimeni la discuţii cu ei. Au crezut că mascaţii trebuie să-i forţeze să iasă afară din fabrică. Le-am explocat despre ce este vorba şi le-am spus că nu este posibil să se facă într-un asemenea fel concedieri forţate", a spus Lucian Malea, lider de sindicat în Solectron-Flextronics.

Poliţiştii caută de aproape o oră o încărcătură de dinamită, despre care au fost informaţi că ar exista în fabrică şi care ar urma să fie detonată. Apelul la 112 l-a făcut un bărbat care urmează să fie identificat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite