Timişoara: Timişorenii au dat buzna să-şi achite dările, în ciuda crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul trimestru de încasări a taxelor şi impozitelor locale s-au achitat sume cu 18 la sută mai mari decât în primele trei luni din 2008. 

Timişorenii s-au grăbit să plătească taxele şi impozitele la reducere în primele trei luni din 2009. Până ieri şi-au achitat dările către bugetul local 52 la sută dintre timişoreni şi a fost cumulată o sumă de peste 15 milioane de lei, cu 18 la sută mai mult decât cea adunată în aceeaşi perioadă a anului trecut. Chiar dacă este plină criză finaciară, de data aceasta s-a făcut o colectare mai bună, prin îmbunătăţirea serviciilor oferite de Direcţia Fiscală.

„Anul acesta nu s-a mai oferit niciun fel de informaţie la ghişeu. Am înfiinţat un birou pentru informaţii”, a spus şeful Direcţiei Fiscale din Primăria Timişoara, Adrian Bodo.

Cei mai mulţi bani s-au adunat din impozitele pe clădiri, peste 8 milioane de lei. Valoarea impozitelor colectate pentru autoturisme arată că numărul acestora este mare în Timişoara. Impozitele pe maşini au atras la bugetul local în primul trimestru peste 4 milioane de lei. Sistemul de plată online nu a atras încă mulţi timişoreni, contribuabilii preferând să plătească la ghişeu. „Oamenii o să se obişnuiască în timp cu sistemul şi o să plătească mai mulţi online”, a mai spus Bodo.

Bani investiţi în grădiniţe

Sumele colectate în primele trei luni sunt direcţionate către plata salariilor, terminarea sediului Direcţiei Fiscale, studii pentru reabilitarea unor clădiri ale Primăriei Timişoara dar şi spre investiţii, în special în învăţământ şi sănătate. „În trimestrul doi se vor face extinderi ale branşamentelor de gaz, mansardări şi dotări la mai multe grădiniţe, dar şi studii pentru obţinerea unor fonduri europene pentru reabilitarea unor licee”, a spus şeful Direcţiei de Dezvoltare, Aura Junie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite