Timisoara: Studenţii au pornit la shopping de joburi în pauze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele şi-au mutat departamentele de recrutare la Politehnică, la a XVI-a ediţie a celui mai vechi eveniment de carieră

Ingineri mecanici şi dezvoltatori software, studenţi sau absolvenţi, cu toţii sunt ţinta firmelor venite la JobShop.

Tinerii care învaţă la Timişoara îşi aleg joburile potrivite în pauzele dintre cursuri şi seminarii, întrucât 15 companii îşi prezintă ofertele de locuri de muncă în holul Politehnicii. Deşi o parte din firme îşi păstrează de câţiva ani locul în care îşi amplasează standul, la târgul de joburi din 2009 s-au înregistrat şi mari absenţi, reticenţi în a mai face angajări. La evenimentul iniţiat de organizaţia studenţească BEST au venit însă şi firme care nu au mai recrutat personal la târguri de joburi din Timişoara. Una dintre companiile venite în premieră la JobShop îi tentează pe tinerii ingineri mecanici cu joburi la Stuttgart. Alta, deja familiară studenţilor la informatică, doreşte să-i mute la Bucureşti. Cele mai multe oferte sunt pentru multinaţionalele cu sediu în Timişoara. În timp ce unele au trei joburi disponibile pentru studenţi, altele sunt dispuse să angajeze toţi candidaţii bine pregătiţi care doresc să se dezvolte într-o mare corporaţie.

Excepţie de la regula multinaţionalelor face o firmă mică din Timişoara, care îi atrage pe studenţi printr-un slogan tentant: „Noi facem ce ne place”. „Suntem o echipă tânără, foşti organizatori de JobShop, şi căutăm oameni foarte deschişi care să ni se alăture”, a spus Andrei Mărin, cel care a fondat, alături de cei mai buni prieteni, firma Dream Production.
Ofertele companiilor variază de la joburi full-time, la programe de practică de vară. „Oferim un internship plătit la Bucureşti, în urma căruia studentul primeşte şi un certificat”, a spus Attila Elekes, de la Microsoft. „Studenţii pe care îi căutăm trebuie însă să ştie o limbă străină. Iar engleza nu se consideră străină”, a adăugat acesta.

Stagii plătite în străinătate
Locuri de practică de vară au oferit şi ACI Worldwide, şi Honeywell. Cele mai multe joburi destinate au fost prezentate de Syonic şi Continental, companii dispuse să angajeze în masă tineri absolvenţi. Pentru ca procesul de recrutare să fie cât mai simplu, firmele au adus CV-uri standard, astfel că studenţii care se hotărăsc să aplice la un job să intre cât mai repede în cursa pentru un loc de muncă. Evenimentul continuă până astăzi la ora 16.00, cu prezentări de companii şi traininguri ţinute de specialişti şi antreprenori.

Locuri de muncă pentru studenţi
Companie                        Ofertă
Dream Production    10 joburi pentru tineri cu idei bune
Microsoft                     3 joburi full time, 1 internship
Atoss Software          2 senior developer,  3 junior developer
Océ Software             10 joburi pentru studenţi
Continental                 număr nelimitat de joburi
Alstom                         cât mai mulţi timişoreni
Syonic                          10 – 50 de joburi pentru tineri cu experienţă

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite