Timişoara: Stâlpii Enel sunt pericol public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un stâlp de electricitate a căzut joi peste maşina unui timişorean aflat în trafic. Alţi stâlpi de beton din oraş sunt în stare avansată de degradare şi pot pica oricând.

Compania de electricitate Enel nu îşi asumă niciun fel de vină pentru stâlpul căzut joi peste maşina unui timişorean în intersecţia dintre bulevardele Vasile Pârvan şi Pestalozzi. „Incidentul a fost provocat de angajaţii unei companii private de servicii care executau o lucrare neautorizată de amplasare a unui cablu de fibră optică. Stâlpul respectiv a cedat din cauza greutăţii aparaturii speciale cu care era dotat precum şi a cablurilor deja existente, la momentul amplasării noului cablu”, a spus purtătorul de cuvânt al Enel Distribuţie Banat, Adina Popa.

„Cablurile ilegale rup stâlpii”

Chiar dacă în Timişoara sunt mulţi stâlpi degradaţi, care ar trebui schimbaţi, societatea de electricitate nu ia nici o măsură de înlocuire a lor. Acţiunile Enel se reduc cel mult la a da jos cablurile montate fără autorizaţie. „Stâlpii Enel Distribuţie Banat sunt dimensionaţi şi construiţi astfel încât să reziste unor anumite eforturi mecanice. În scopul evitării unor incidente precum cel de joi, echipele noastră desfăşoară ample acţiuni de depistare şi înlăturare a cablurilor neautorizate, amplasate pe stâlpii de electricitate”, a mai spus Adina Popa.

„Am încremenit când am văzut cum arată stâlpul”

Pe strada Prislop numărul 3, un stâlp al Enel este crăpat de sus până jos, dând emoţii mari trecătorilor. După incidentul de joi, un timişorean, mai atent la stâlpii pe lângă care trece, a semnalat pe adresa redacţiei „Adevărul” situaţia de pe strada Prislop. „Stăteam la coadă în trafic şi am încremenit când am văzut stâlpul că este crăpat de sus până jos, mai ales după ce s-a întâmplat joi. Acel stâlp poate să pice oricând”, a spus timişoreanul Ciprian Matei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite