Timişoara: Soluţiile pentru biciclişti vin în vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în iulie, va exista un plan de traseu pe malul Begheiului. Invitat ieri după amiază la dezbaterea „La masa Adevărului”, arhitectul-şef al Timişoarei a promis că până în toamnă va exista un concept de piste pentru tot oraşul.

Mobilizarea bicicliştilor a poate pune presiune pe autorităţile locale. După ce a văzut că mai mult de 1.500 de iubitori ai mersului pe două roţi s-au înmatriculat, arhitectul-şef îi îndeamnă să se mobilizeze şi mai mult, să adune 3.000 de biciclişti şi să formeze o masă critică care poate determina reacţii favorabile din partea autorităţilor.
„Când o să existe 3.000 de oameni care să vor să meargă cu bicicleta nu mai este cale de întoarcere şi trebuie să le facem piste pentru biciclete”, a spus Sorin Ciurariu. Acesta a mai precizat că, până în vară, va exista un plan al pistelor de biciclete de pe malul Begăi.
„Vorbim de câţiva kilometri de pistă. În iulie vom prezenta un concept cu traseele de pe malul Begăi, iar în toamnă avem un plan pentru tot oraşul”, a spus arhitectul-şef. Sorin Ciurariu a mai precizat că, din punctul lui de vedere, plimbarea pe bicicletă este posibilă şi în parcuri, poate chiar şi în pieţe, doar că acest lucru ţine de mentalitatea autorităţilor, dar şi a cetăţenilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite