Timisoara: Soluţii americane la eşecuri româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din SUA ar fi blocat districtul în cazul agresării unui agent.

Poliţia Timiş a început ancheta la şase ore după ce un poliţist a fost lovit de maşină şi a fost abandonat în drum.

Poliţia Timiş a redus la tăcere un agent lovit de o maşină în centrul Timişoarei, duminică dimineaţa, în timpul unui control în trafic. Agentul Adrian Dragostin, de 25 de ani, de la Poliţia Rutieră a vrut să oprească un Volkswagen Golf prins cu radarul pe bulevardul Vasile Pârvan.

Poliţistul a fost luat pe capotă şi lăsat lat în mijlocul drumului, iar şoferul şi-a continuat drumul. Ancheta Poliţiei a debutat după şase ore, iar automobilul Volkswagen nu a fost găsit. Poliţiştii nu au blocat şoselele şi nu au făcut filtre imediat după accident pentru a împiedica şoferul fugar să părăsească oraşul. După două zile ei nu au reuşit să reţină vreun suspect.

Şeful Poliţiei Timiş, Săndel Palade, nu a putut explica lipsa de reacţie a subordonaţilor la un atac grav asupra agenţilor din stradă. „Desfăşurăm o anchetă, iar cercetările nu s-au finalizat. Alte comentarii nu am de făcut. Trebuie să vedem dacă lucrurile stau aşa cum a spus poliţistul”, a spus Palade. Agentul are arcada spartă şi o lovitură la cap. El a fost transportat la spital, apoi a fost trimis în concediu şi a primit ordin să nu vorbească cu presa. Poliţia a audiat mai mulţi interlopi timişoreni suspectaţi de implicare în accident. Ei au negat că au fost la volan, iar poliţiştii i-au eliberat din lipsă de probe. Maşina are numere de Italia şi nu figurează în baza de date a poliţiştilor.

Şeful Poliţiei Timiş a fost mult mai interesat să pozeze, ieri, la braţul unui poliţist american din statul Colorado, invitat la un schimb de experienţă. „În SUA este blocat tot districtul dacă un agent e accidentat în timpul serviciului. Se dă alarma şi niciun poliţist nu se ocupă de alte cazuri până nu e prins şoferul fugar”, a declarat sergentul Andy Scott, venit din statul Colorado să înveţe meserie de la poliţiştii timişeni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite