Timişoara: Shoppingul le face fericite pe orice criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Shoppingul le face fericite pe orice criză
Timişoara: Shoppingul le face fericite pe orice criză

Femeile uită de recesiune de fiecare dată când îşi sporesc garderoba.

Revista americană de ştiinţă „Live Science” a prezentat recent un studiu conform căruia femeile din întreaga lume cumpără din ce în ce mai multe produse, deşi preţurile au crescut, la fel ca şi rata şomajului. Cu toate acestea, aproape jumătate din femeile care au participat la studiu au spus că au fost atinse de recensiune iar 75 la sută dintre ele au adăugat că sunt pregătite să reducă din cheltuieli.

Shopping anticriză

Femeile care au participat la sondaj au recunoscut că dau mulţi bani pe haine sau accesorii. Experţii spun că, în acest fel, femeile reuşesc să-şi alunge emoţiile generate de criză. 40 la sută dintre doamne şi domnişoare au răspuns că îşi cumpără multe lucruri pe timp de criză pentru a scăpa de teama faţă de ziua de mâine. Situaţia este asemănătoare şi în Timişoara. Deşi bănăţenii au intrat din plin în raza de acţiune a crizei financiare, în fiecare zi, magazinele mari de haine şi accesorii din Timişoara fac vânzări cel puţin egale cu perioada de dinainte de criză.

Se poartă promoţiile
„În prezent, femeile cumpără de la noi ca şi până acum, poate la un nivel mai înalt există probleme, pentru mărcile high-class. Probabil următorul nivel al crizei la care se va ajunge sunt cumpărăturile pentru înlăturarea stărilor depresive”, a declarat Melozina Măduţa, store manager. Şi cumpărătoarele sunt la fel de senine când vine vorba de lucuri noi. „Mărturisesc că nu am făcut concesii până acum în legătură cu hainele pe care mi le cumpăr. Nici prietenele mele nu fac. Eventual aleg haine care sunt la promoţie sau sunt reduse”, a spus Arina Avram, studentă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite