Timişoara: Sfaturi pentru o carieră de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de a face pasul spre un anumit job, un tânăr trebuie să îşi pună întrebări despre ce-i place să facă şi ce talent are pentru domeniul de care este atras.

John Lenton este un om de afaceri de succes, iar în tot ceea ce a realizat a pornit de la zero şi a încercat să le împărtăşească şi tinerilor reţeta succesului. „Aveţi posibilitatea să alegeţi ce faceţi în viaţă. Milioane de oameni nu au o astfel de posibilitate”, şi-a început Lenton discursul. Pentru a face o alegere bună, tânărul trebuie să îşi pună înainte de toate câteva întrebări asupra viitorului.

„La ce sunt bun? Aceasta trebuie să fie prima întrebare pe care şi-o pune un adolescent când vrea să îşi aleagă drumul în viaţă. După găsirea răspunsului trebuie urmate punctele tari”, a spus John Lenton. Acesta a mai menţionat că este important şi feed-backul primit atunci când faci ceea ce îţi place. „Spre exemplu îţi place să cânţi şi consideri că eşti un muzician bun, dar dacă atunci când cânţi lumea iasă din sală trebuie să te gândeşti foarte serios”, a exemplificat specialistul.


O decizie rapidă este înţeleaptă
Omul de afaceri i-a mai învăţat pe tineri să nu amâne luarea unei decizii în privinţa alegerii carierei. De asemenea, Lenton le-a spus că nu aduce nimic bun „colecţia de diplome”. „Trebuie să fii corect cu tine însuţi. Un master făcut doar pentru a fi făcut nu ajută la nimic mai târziu”, a spus John Lenton. Expertul în management le-a explicat tinerilor şi cum să abordeze problema banilor. „Chiar dacă un job este mai slab plătit la început, dacă vei face ce îţi place ai ocazia să înveţi, să acumulezi experienţă şi să progresezi. Vei reuşi muncind cu pasiune”, a adăugat John Lenton.

Cum să alegi o slujbă

*lucrează în domeniul în care eşti bun
*alege cariera care te atrage şi îţi place
*nu te uita în primul rând la bani
*nu amâna decizia alegerii carierei
*alege un job într-un domeniu care oferă siguranţă

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite