Timişoara: Şase arestaţi pentru trafic cu cărţi de identitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O angajată a Serviciului de Evidenţă a Persoanelor şi cinci complici au fost arestaţi, marţi seara, de magistraţii Tribunalului Timiş.

Grupul de traficanţi de identităţi este acuzat de abuz în serviciu, asociere în vederea comiterii de infracţiuni, înşelăciune, fals intelectual, uz de fals şi fals privind identitatea. Viorica Grigore, de 42 de ani, care lucrează de 15 ani la Buletine, este suspectată că vindea buletine cu preţuri cuprinse între  1.000 şi 1.700 de euro.

Ea a fost reţinută, marţi dimineaţă, alături de alte cinci persoane, în urma a şapte percheziţii domiciliare efectuate în Timişoara şi Cenei de ofiţerii anticorupţie şi trupele speciale ale Jandarmeriei. Anchetatorii au ridicat 20 de buletine falsificate şi sute de documente care atestă că cinci dintre persoanele arestare au luat credite în baza documentelor falsificate.

„Cu cărţile de identitate falsificate s-au luat credite în valoare de 550.000 de lei de la diverse bănci. Ei se angajau în baza actelor false, îşi făceau cărţi de muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi îşi scoteau adeverinţe de muncă, cu care luau creditele”, a explicat procurorul care coordonează ancheta, Mihaela Matei. Cei şase au făcut recurs, care se va judeca zilele următoare la Curtea de Apel Timişoara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite