Timişoara: Sârbii din Banat merg pe mâna plavilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suporterii sârbi din Banat vor merge la Constanţa pentru a susţine echipa lui Stancovic

Comunitatea sârbilor din Timişoara aşteaptă cu nerăbdare meciul România-Serbia, din Preliminariile Campionatului Mondial. Numeroşi suporterii de origine sârbă din Banat vor merge la Constanţa, însă vor face galerie echipei pregătite de Radomir Anti. „Nu e o alegere grea. Sunt două echipe cu care ţin în orice condiţii: Poli Timişoara şi naţionala Serbiei. Dacă reuşesc să-mi rezolv problemele cu serviciul, voi merge şi eu la Constanţa. Şi sigur o să stau în galeria Serbiei”, a spus Goran Mrakici, unul din membrii marcanţi ai galeriei lui „Poli”.


Suporterii sârbi din galeria „viola” sunt în relaţii de amiciţie cu fani din Serbia, care estimează că vor fi în număr de aproximativ 500 pe malul Mării Negre. „Am vorbit cu suporteri din Belgrad şi Banja Luka, care se pregătesc să meargă la meci. Ei sunt în curs de formare a unei galerii la nivelul naţionalei. Înainte nu au avut o galerie adevărată din cauza numelui Jugoslavia şi al imnului vechi, în care într-o strofă apare Hei Sloveni”, explică Goran Mrakici.

Sunt însă şi români get beget care nu vor ţine cu echipa lui Mutu. Suporterii timişoreni sunt extrem de afectaţi de deciziile anti-Poli ale celor din Feredaţia Română de Fotbal. Naţionala e percepută de mulţi timişoreni ca fiind a federaţiei conduse de Mircea Sandu, persona-non grata pe arena „Dan Păltinişanu”.
„Mulţi timişoreni vor ţine Serbia din cauza scandalului în care a fost implicat Poli. Atâta timp cât în FRF sunt relicve ale comunismului, nu ne face nicio plăcere să fim alături de această echipă”, a declarat unul din fanii timişoreni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite