Timişoara: S-a triplat numărul şoferiţelor care conduc băute sau fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile fac ochi dulci poliţiştilor şi le oferă numerele de telefon pentru a nu fi obligate să sufle în fiolă.

Peste 60 de timişorence au fost prinse băute la volan în primele trei luni ale acestui an pe şoselele din Timişoara. Agenţii de circulaţie au tras pe dreapta peste 120 de femei care abia se ţineau de volan şi anul trecut.

„Numărul domnişoarelor şi doamnelor care consumă alcool şi apoi pleacă la plimbare prin oraş s-a triplat în ultimii doi ani. Majoritatea tinerelor prinse băute la volan au între 20 şi 35 de ani, iar o parte dintre ele nu au nici permis de conducere”, a spus subcomisarul Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş. Aproape toate şoferiţele care conduc băute circulă noaptea pe şoselele din inima Timişoarei.

„Fetele ies în oraş şi iau barurile la rând. Sunt bete criţă. Mai mult se ţin de volan, decât să conducă. Însă circulă prudent,  nu calcă pedala de acceleraţie la maximum cum fac bărbaţii. Ele nu comit accidente grave, indiferent de alcoolemie”, spune subcomisarul Dumitru Domoşneanu, şeful Poliţiei Rutiere Timişoara.

Poliţiştii spun că nu le iartă pe şoferiţele turmentate şi le întocmesc dosare penale. Deşi fetele au tot felul de propuneri tentante pentru agenţii de circulaţie. „Aproape toate fac ochi dulci rutieriştilor ca să scape. Le oferă numere de telefon. Unele erau atât de băute încât s-au oferit să le facă toate poftele chiar în stradă”, a mai spus subcomisarul Dumitru Domoşneanu.  Când află că nu pot scăpa de dosarul penal, fetele fac circ la audieri şi ameninţă cu rudele, soţii sau amanţii care sunt persoane influente, care o să-i schimbe pe poliţişti.

„Există tot felul de ameninţări, dar ele nu se concretizează. Femeile rămân fără permis şi cu dosar penal, iar cele mai multe îi sună pe poliţişti a doua zi să îşi ceară scuze”, a mai spus şeful de la  Rutieră.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite