Timişoara: S-a deschis sezonul de vânătoare cu vopsea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri au deschis la Dudeştii Noi o nouă bază de paintball modernă, pe lângă alte două oferte pe care le pot alege timişorenii, tot pentru acest sport.

În Timişoara, sportul cu bile de vopsea a prins din ce în ce mai mult la tineri, iar acum câteva firme specializate oferă astfel de servicii. Cea mai nouă bază a fost inaugurată ieri, la Dudeştii Noi, iar afacerea a fost pusă pe picioare de doi tineri pasionaţi de acest sport, Nicu Oprea şi Sorin Tivadar.

„Investiţia a costat aproximativ 15.000 de euro şi la construcţia terenului noi am fost şi tâmplari şi zidari”, a spus Nicu Oprea. Pentru ca adrenalina să fie ridicată, oferta de jocuri disponibile este variată şi există câte un scenariu fixat dinainte de echipele care intră în concurs.

Împuşcă-l pe căpitan şi apără obiectivul

Unul dintre scenarii presupune „Capturarea steagului”, în care iese câştigătoare echipa care reuşeşte să ia steagul echipei adverse şi să îl aducă în baza proprie. Regulile sunt stricte. „Jucătorii care au fost loviţi cu vopsea părăsesc jocul. Dacă un jucător este eliminat în timp ce poartă steagul, el trebuie să lase steagul acolo unde este sau la cel mai apropiat obiectiv. „Împuşcă-l pe căpitan” este un alt scenariu pe care îl pot aplica jucătorii. Echipa care reuşeşte să îl împuşte cu vopsea pe căpitanul advers este câştigătoare. Scenariul „Apără obiectivul” presupune o strategie de apărare foarte bună. „Câştigă echipa care elimină toţi jucătorii echipei adverse. Echipa care se apără nu are voie să părăsească baza, în timp ce atacatorii pot să tragă de oriunde”, a spus Sorin Tivadar. „Deathmach” este un scenariu în care echipele trebuie să lupte, iar câştigători vor fi cei care au cel puţin un jucător neeliminat.

Sport în aer liber
Paintballul este un sport de echipă, care poate fi jucat în aer liber, iar concurenţii pot fi atât femei, cât şi bărbaţi. Puşca de vopsea a fost inventată în 1970 şi era folosită la marcarea copacilor sau a animalelor.

În 1981 a avut loc prima partidă de paintball, având două echipe de câte şase jucători fiecare, iar doi ani mai târziu a fost organizat primul campionat naţional dedicat acestui sport şi tot atunci s-au deschis primele terenuri în aer liber. În 1991 paintballul „cucereşte” Franţa şi Danemarca, iar mai târziu a luat amploare în Europa, ajungând să fie jucat acum în peste 40 de ţări.

Cum ajungi la paintball
Timişorenii care sunt interesaţi de o partidă de paintball alături de prieteni sau chiar alături de colegii de serviciu pot găsi informaţii despre oferte şi condiţiile de joc pe site-urile de specialitate. Detalii se pot găsi pe www.skypaintball.ro. Alte firme timişorene care oferă partide de paintball pot fi găsite pe www.uraganpark.ro, www.funball.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite