Elba Timişoara vrea să devină furnizor Ford - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elba Timişoara vrea să devină furnizor Ford - Revista presei economice
Elba Timişoara vrea să devină furnizor Ford - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre intenţiile companiei Elba de a deveni furnizor Ford, schimbările din cadrul KPMG sau evoluţia burselor europene. Printre alte subiecte, aurul a atins un nou maxim istoric, iar Rafo Oneşti a cerut garanţii şi nu ajutor de stat.


Elba Timişoara vrea să devină furnizor Ford.

Producătorul timişorean de corpuri de iluminat Elba, cu afaceri de 40 de milioane de euro în 2008, urmăreşte să devină furnizor al producătorului de autovehicule Ford. Compania produce pentru Dacia farurile montate pe modelele din familia Logan şi sisteme de iluminat public şi de interior. Pentru anul în curs reprezentanţii Elba au estimat anterior un plan de afaceri în scădere, la 34 de milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.

Schimbări în cadrul KPMG România.
KPMG România l-a numit pe Mark Gibbins în funcţia de coordonator al Departamentului de Consultanţă Fiscală. Gibbins l-a înlocuit în funcţie pe Patrick Leonard. Mark Gibbins a lucrat ca partener în Marea Britanie, Portugalia şi a fost Coordonator al Departamentului de Consultanta Fisca­lă al KPMG în Slovacia. Gibbins s-a angajat la KPMG după ce a absolvit Universitatea Bristol din Marea Britanie în 1980. Acesta s-a specializat în servicii profesionale de consultanţă a Investiţiilor Străine Directe, în restructurări, fuziuni, precum şi facilităţi fiscale. Gibbins este expert contabil certificat în Marea Britanie şi membru al Institutului Experţilor Contabili din Marea Britanie şi Ţara Galilor, potrivit Business Standard.

Bursele europene încheie ziua cu aprecieri susţinute.  Marile burse europene au închis pe verde şedinţa de marţi, pe seama revenirii optimismului investitorilor ca urmare a datelor favorabile depre ieşirea din criză din Statele Unite, transmite AFP, preluată de NewsIn. Astfel, indicele FTSE-100 al bursei din Londra a închis în creştere cu 2,26%, la 5.137,98 puncte, indicele DAX al pieţei din Frankfurt a câştigat 2,70%, la 5.657,64 puncte, iar indicele CAC 40 al bursei pariziene a urcat cu 2,59%, la 3.770,21 puncte, potrivit Money.

Aurul, pe un nou maxim istoric. Cotaţia aurului a atins ieri un maxim istoric de 1.036,4 USD/uncie, pe fondul deprecierii dolarului, determinată de informaţii din presă potrivit cărora mai multe state arabe analizează folosirea unui coş de valute în tranzacţiile cu petrol, transmite agenţia Reuters, citată de Mediafax. La ora 13:19 GMT, cotaţia spot a aurului era de 1.032,05 USD/uncie, în creştere de la 1.016,65 USD/uncie la închiderea de luni, notează Curierul Naţional.

Rafo Oneşti a cerut garanţii şi nu ajutor de stat. Acţionarul majoritar al Rafo Oneşti, respectiv "Petrochemical Holding" din Austria, reprezentat de Iakov Goldovskiy, a propus, în vederea schimbării fabricaţiei şi modernizării rafinăriei un proiect, cu toate studiile de fezabilitate, în valoare de 330 milioane euro, iar pentru obţinerea finanţării, administraţia şi acţionarul au solicitat o garanţie de stat, se precizează într-un comunicat al sindicatului Rafinorul Oneşti, semnat de liderul sindical Ion Marian.   Este vorba despre "o garanţie de stat" şi nu "un ajutor de stat", subliniază comunicatul, citat de Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite