Timişoara: „Rent a car“ intră în vizorul recesiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: „Rent a car“ intră în vizorul recesiunii
Timişoara: „Rent a car“ intră în vizorul recesiunii

Lipsa clienţilor loviţi de criză nu este singurul motiv pentru care patronii de firme suferă.

Mulţi dintre cei care sunt decişi să îşi închidă afacerea sunt dezarmaţi de legislaţia care nu este în avantajul lor. Lipsa de civilizaţie a celor care închiriză maşini şi hoţii le dau bătăi de cap afaceriştilor. „Dacă un hoţ a plecat cu maşina nu va fi acuzat de furt, ci de abuz de încredere. Firmele de asigurări nu oferă despăgubiri. Am închiriat maşina cu mâna mea, dar nu am de unde să ştiu că primesc acte false”, a spus Ionuţ Nasleu, unul din proprietarii de rent a car din Timişoara.


El a rămas fără una dintre maşini, un Ford Fusion. Aceasta a fost recuperată după mai bine de o lună, de la cineva care a achiziţionat-o de la un hoţ. Nasleu a pornit afacerea cu 15 maşini, însă a fost nevoit să-şi restrângă activitatea la şase autoturisme. Se gândeşte să închidă afacerea complet, pentru că merge în pierdere. „De multe ori, clienţii îţi aduc maşina înapoi în stare proastă. Nu poţi să încerci mereu maşinile înainte de închiriere. O aduc cu ceva rupt, zgâriată sau lovită. Noi le dăm maşinile curate, dar ei o aduc murdară să nu se vadă zgârieturile”, a mai declarat Ionuţ Nasleu.


Probleme cu leasingul
Cei mai năpăstuiţi sunt cei care au cumpărat maşini în leasing. Mulţi dintre aceştia au dat deja faliment, pentru că nu au putut achita datoriile spre bănci. „Eu am spus că dacă nu am bani să cumpăr o maşină, mai bine stau pe dreapta. Au dat mulţi faliment din cauza leasingului. Dar noi mergem mai departe, chiar dacă e mai greu acuma. E o perioadă mortă”, a declarat Alin Faleş, un alt proprietar de rent a car. Şi acesta a avut probleme cu hoţii.


„A venit un bărbat şi o femeie, dar am cerut pe mail datele lor, iar actele s-au dovedit false. Oricum, ne folosim şi de site-ul www.listaneagra.ro, pentru a ne apăra”, a mai spus Faleş.


Cine închiriază?


Patronii se plâng că în Timişoara se obţine foarte uşor licenţa de rent a car, astfel că oricine are cinci-şase maşini îşi poate deschide o firmă de închirieri. În acest moment, în Timişoara sunt înscrise aproape 70 de fime de rent a car. Cei mai mulţi clienţi care apelează la închirerea unui autovehicul sunt străinii. Înainte de criză, aceştia veneau la Timişoara să cumpere sau să vândă terenuri. Având în vedere că activitatea lor este blocată, firmele de rent a car merg în pierdere. S-a redus şi număru turiştilor care închiriau maşini.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite