Timişoara: Regiunea pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele ştiri din regiune, prezentate în Ediţia de Vest a cotidianului "Adevărul" şi ediţiile locale ale ziarului "Adevărul de Seară".

HUNEDOARA
Minerii renunţă la grevă
Greva de avertisment a minerilor din Valea Jiului se amână. Potrivit liderului Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului , Zoltan Lacatoş, conflictul a fost dezamorsat în urma discuţiilor de ultimă oră. Oficialii au promis că vor soluţiona cererile minerilor în termen de două săptămâni.

ARAD
Indieni prinşi la graniţă
Şapte indieni au fost reţinuţi, în noaptea de duminică spre luni, de oamenii legii, la graniţa cu Ungaria. „S-a stabilit că cetăţenii din India au vârste cuprinse între 19 şi 35 ani. Nu îşi justificau prezenţa la frontieră”, a declarat Mihaela Leş, purtător de cuvânt al IJPF Arad.

REŞIŢA
Specializări noi la Universitate
Universitatea „Eftimie Murgu” a primit aprobarea pentru înfiinţarea a două specializări noi. Este vorba despre profilul „educaţie fizică şi sport”. Cealaltă specializare este „economia comerţului, turismului şi serviciilor” unde sunt 200 de locuri cu taxă.

HUNEDOARA
A găsit un craniu pe drum
Un hunedorean în vârstă de 25 de ani a fost protagonistul unei descoperiri ciudate. Bărbatul ieşise la plimbare în pădurea de la marginea satului Ardeu şi, în apropierea locului numit Groapa Corniţelului, a găsit un craniu de om. Ţeasta a fost ridicată de poliţişti pentru a fi expertizată.

TIMIŞOARA
Târgul de carte Gaudeamus
Caravana de carte Gaudeamus revine pentru a cincea oară în Timişoara. Pavilionul mobil se va instala în Piaţa Unirii iar timişorenii vor putea cumpăra cărţi de miercuri până duminică, între orele 9.00 şi 21.00. În caravană va fi prezent şi standul de carte al editurii Adevărul.

REŞIŢA
Gara de Sud modernizată
Consilierii Locali din municipiul Reşiţa dezbat în şedinţa de astăzi propunerea Companiei Naţionale de Căi Ferate de modernizare a staţiei Reşiţa Sud. Se intenţionează modernizarea imobilului, un acces la liniile de cale ferată, amenajarea de parcări şi spaţii verzi.

ARAD
Pregătiri pentru târgul de mobilă
La Expo Arad International se fac ultimele pregătiri pentru o nouă ediţie a târgului MobilAr. La eveniment vor fi prezente mai multe firme producătoare de mobilă, care vor prezenta cele mai noi oferte de mobilier, accesorii şi echipamente pentru prelucrarea lemnului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite