Timişoara: Reclamaţi garajele transformate în buticuri sau depozite! (SONDAJ+GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de garaj nu au voie să îl folosească în alt scop. În momentul în care găsesc un garaj transformat în magazie sau atelier de lucru, reprezentanţii primăriei pot cere demolarea în instanţă.

cireşte şi:

Demolarea garajelor va închide micile afaceri ilegale (SONDAJ + GALERIE FOTO)

Cititorii ziarului Adevărul de Seară au semnalat cazuri în care garajele destinate parcării au fost transformate în spaţii pentru diferite activităţi. „Pe strada Azuga este un proprietar care are, într-o baterie de garaj, patru garaje unul lângă altul şi a săpat în subsol la două 2 sau 3 dintre ele încă două garaje ca adâncime. Vizavi de el, în două garaje se fabrică mobilă, lângă este un atelier auto, într-unul este un bişniţar cu pufuleţi, iar în alt garaj este un service de frigidere”, a spus Tudor pe www.adevarul.ro. Garajele erau închise, dar imaginile de la faţa locului sunt grăitoare. Într-unul din spaţii, prin geamul de sus, se poate vedea cum sunt depozitaţi saci cu materiale de construcţii şi tot ce a putut pune omul acolo.

Reacţii pro şi contra

Situaţia a stârnit controverse pe www.adevarul.ro. „Toate aceste garaje sunt făcute pe spaţii verzi. Nu este normal ca aceste spaţii să fie blocate de câteva persoane care nici măcar nu îşi ţin maşinile acolo”, a spus Maria Trodea. „Sunt proprietăţile noastre. Am investit bani acolo cu acordul primăriei. Îi dăm în judecată dacă ne distrug proprietatea”, a spus Dumitru Sălceanu. Autorităţile avertizează pe cei care folosesc garajele în alte scopuri decât destinaţia iniţială că vor avea probleme. Şeful Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ a spus că garajele sunt destinate exclusiv parcării.

Primăria aşteaptă sesizări

„În momentul în care primim o reclamaţie că un garaj este folosit pentru altceva decât pentru parcare acţionăm în instanţă pentru demolare. Îi îndemn pe oameni să sesizeze la primărie. Un om care atrage atenţia asupra unei ilegalităţi este un om cu spirit civic”, a spus Nicuşor Miuţ.


„Îi îndemn pe oameni să sesizeze când un garaj este folosit pentru altceva decât pentru parcare”
, Nicuşor Miuţ, şef Direcţia Patrimoniu.

Aşteptăm sesizările şi la redacţie

Vă aşteptăm şi la sediul redacţiei noastre, de pe de pe strada Mercy, numărul 3, între orele 07.00 - 23.00, în orice zi a săptămânii. Un redactor va discuta cu dumneavoastra pentru a verifica problema sesizată.

Ne mai puteţi contacta la numerele de telefon: 0372.713.806 sau 0372.713.807.

Sediul redacţiei pe harta oraşului: CLICK AICI

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite