Timişoara: Război la bloc cu victime înaripate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tiberiu Varga s-a trezit cu un porumbel mort în pungă la uşa apartamentului său din Take Ionescu şi îi bănuieşte pe vecinii săi.

Pasiunea pentru porumbei a lui Tiberiu Varga, inginer de profesie, a început acum 27 de ani când o porumbiţă şi-a făcut cuib la geamul apartamentului său. „Porumbiţa a făcut doi pui. Soţia mea era însărcinată în perioada aceea şi a născut gemeni. De atunci am început să hrănesc porumbeii”, şi-a amintit Varga. Mărinimia timişoreanul a ajuns probabil de poveste printre porumbei, pentru că, astăzi, peste 200 de înaripate şi-au făcut obiceiul să vină în fiecare dimineaţă la micul dejun pregătit de Varga. „Vara le dau câte un kilogram de grăunţe pe zi şi iarna, câte două kilograme. Cumpăr 400-500 de kilograme şi îmi ajung câteva luni”, a spus inginerul.

Sufocat în pungă

Pasiunea lui Varga i-a adus însă în culmea disperării pe vecini. „Toţi sunt disperaţi că le fac porumbeii mizerie sau că le aduc gripă aviară. Ce mizerie pot să facă, pentru că la prima ploaie se spală!?”, s-a întrebat retoric Tiberiu Varga. Punctul culminant al disputei cu vecinii s-a petrecut cu două seri în urmă. „Am ajuns acasă şi am găsit agăţat de uşă un porumbel legat de aripi cu o aţă şi băgat într-o pungă, să se sufoce. Cel mai probabil, un vecin a ucis porumbelul ca să se răzbune pe mine”, a mai spus iubitorul de animale.

Referendum pentru moartea pisicilor

Tiberiu Varga a avut dispute cu vecinii şi pentru nişte pisici din subsolul blocului pe care le hrănea. „Până a veni pisicile acolo, aveam sute de şobolani. Cum au venit pisicile nu a mai fost niciunul”, a spus Varga. Pentru a scăpa de pisicile din subsol, preşedintele asociaţiei a făcut apel la democraţie. „S-a făcut referendum pentru a scăpa de pisici. Doar trei au votat ca ele să rămână. Restul au fost împotrivă”, a mai spus bărbatul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite