Timişoara: Raiul patronilor care fac evaziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoara este raiul patronilor care trag statul în piept.

Începând cu buticarii, care nu declară marfa rulată şi încasările la Fisc, până la marile firme cu importuri şi exporturi de milioane de lei, care însă nu apar în acte, toţi păcălesc statul şi nu îşi plătesc impozitele. Cu toate acestea, procurorii nu au reuşit să trimită în judecată pentru evaziune fiscală nicio persoană în anul 2008. Adică, timp de un an, magistraţii nu au reuşit să dovedească faptul că un patron a înşelat statul, deşi la Registrul Comerţului apar peste 40.000 de firme înregistrate în Timişoara.


Poliţiştii timişeni au avut în lucru anul trecut peste 300 de dosare penale de evaziune fiscală. Ofiţerii din Poliţia Timiş susţin că patronii au înşelat statul cu sume cuprinse între 1.000 şi 1.000.000 de lei. „Procurorii spun că nu există probe clare împotriva patronilor suspectaţi că păcălesc Fiscul şi nu au trimis niciun patron în faţa judecătorilor.


„Sunt prejudicii mici, iar expertizele instituţiilor statului sunt date peste cap de experţi independenţi”, a spus Ioan Braşoveanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite