Timişoara: Procurorii ţin la sertar dosare penale cu pagube de milioane de euro făcute de clanurile romilor de mătase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Procurorii ţin la sertar dosare penale cu pagube de milioane de euro făcute de clanurile romilor de mătase
Timişoara: Procurorii ţin la sertar dosare penale cu pagube de milioane de euro făcute de clanurile romilor de mătase

Numele lui Ionelaş Cârpaci este implicat în două dosare penale cu falsuri de sute de mii de euro care stau nerezolvate în sertarele procurorilor de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara.

CITEŞTE DETALII DESPRE AFACERILE MAFIEI IMOBILIARE A ROMILOR DE MĂTASE:

Şeful clanului de mătase: „Nu mă urmăresc poliţiştii, că i-aş vedea. Eu îi cunosc pe toţi”

Clanurile romilor de mătase au înhăţat centrul Timişoarei prin falsuri şi teroare

Şeful clanului romilor de mătase fentează justiţia termen după termen

Ionelaş Cârpaci este judecat pentru uz de fals

Dosarele s-au plimbat între DNA şi procurorii de la Parchetul regional care nu au dorit să preia cazul. După mai bine de un an de la descoperirea primului fals de sute de mii de euro procurorii nu au făcut nimic concludent în dosare. În unul dintre cazuri este implicat şi notarul public Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste.

Au falsificat semnătura şi ştampila primarului

Trei terenuri ale primăriei Timişoara, în suprafaţă totală de 1.000 de metri pătraţi, au făcut obiectul unor falsuri, fiind apoi vândute legal firmei Ital-Rom Construcţii, care a făcut pe ele o investiţie de trei milioane de euro. Numele lui Ionelaş Cârpaci apare şi într-un alt dosar penal, în care prejudiciul este de aproape trei milioane de euro. Dosarul penal este blocat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara de aproape un an.
Conform mai multor documente provenite din cabinete notariale, falsul s-a comis în 2006. Atunci a fost falsificată o dispoziţie de retrocedare care poartă semnături identice cu ale primarului Timişorei, Gheorghe Ciuhandu, şi secretarului Ioan Cojocari.

S-a construit un personaj fictiv

O persoană care nu a fost încă identificată şi-a creeat identitatea falsă Pal Barabas, cetăţean maghiar născut în 1949 şi domiciliat în Ungaria, care nu există şi pe care procurorii nu au reuşit să-l găsească. Folosind alte documente false, Barabas a reuşit să vândă terenul statului lui Crăciun Cârpaci din Gătaia. La rândul lui, Cârpaci l-a împuternicit pe Ionelaş să vândă terenurile firmei Ital-Rom. Firma a finalizat blocurile (foto jos) dar nu poate vinde apartamentele pentru că clienţii au aflat deja că sunt probleme. Dacă nu vinde, BRD nu poate recupera creditul. „Am ipotecat terenurile pentru un credit de un milion de euro”, a spus Sorin Neagoe, patron Ital-Rom Construcţii.

  

image
image
image

Nu le-a mers cu milionarul sirian Jabri Tabrizi

Ionelaş Cârpaci a fost mandatar într-o afacere similară, a anchetată fără niciun rezultat de procurorii DNA Bucureşti. Cârpăci a încercat să vândă împreună cu Joe Marinescu, un alt baştan de mătase, în ianuarie 2008, un alt teren al Primăriei Timişoara, aflat pe strada Romulus, nr. 42-44. Ei susţin că au fost mandataţi de un anume Robert Berger, cetăţean maghiar, care nu există.

 

Împuternicirea de mandat s-a făcut în cabinetul notarului public timişorean Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste. Ionelaş şi Joe Marinescu (foto jos, la ieşirea de la negocierile cu Jabri Tabrizi) au încercat apoi să vândă terenul cu 600.000 de euro lui Jabri Tabrizi, un om de afaceri timişorean de origine siriană, care l-a pus să verifice personal situaţia terenului pe Nicuşor Miuţ, director al Direcţiei de Patrimoniu.



Astfel s-a descoperit că proprietatea imobiliară era a Primăriei Timişoara, însă a fost intabulată (foto jos cu cartea funciara) pe un nume fictiv în baza unei semnături falsificate a primarului Gheorghe Ciuhandu, pe care se afla şi ştampila oficială primăriei, probabil şi aceasta falsificată. 

             

image
image
image
image


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite