Timişoara: Poştaşul anulează amenzile pentru viteză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti trimit amenzile prin poştă cu confirmare de primire, însă amendaţii refuză să semneze pentru primire, iar sancţiunile sunt anulate după 30 de zile. 

Peste 2.000 de amenzi au trimis prin poştă la domiciliul vitezomanilor agenţii de circulaţie din Timiş, numai în ultima lună. Şoferii sancţionaţi au fost filmaţi de radarele aflate pe maşinile Poliţiei Rutiere, iar procesele-verbale au fost puse în plicuri şi trimise la domiciliul proprietarilor automobilelor.

Poliţia trimite amenzile cu confirmare de primire, însă şoferii au învăţat un truc şi nu mai semnează documentul pe care îl aduce poştaşul şi refuză pur şi simplu să primească amenda. Poştaşii nu pot lăsa plicul cu amendă, dacă şoferul nu semnează.

Astfel, aproape 60% dintre scrisorile cu amenzi se întorc la Poliţia Rutieră aşa cum au plecat. Şoferii amendaţi au aflat că dacă nu semnează confirmarea de primire în termen de 30 de zile de la momentul în care au fost prinşi cu radarul, legea obligă Poliţia Rutieră să anuleze amenzile.  

Citiţi mai multe amănunte, duminică dimineaţa, în ADEVARUL

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite