Timişoara: Poliţistul comunitar e vinovat pentru atacul cu spray la consilier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta internă a Poliţiei Comunitare arată ca agentul care l-a atacat cu spray lacrimogen pe consilierul local Cristian Anton nu a respectat regulamentul care trebuie aplicat în astfel de situaţii.

Şeful Poliţiei Comunitare Timişoara, Doru Spătaru a prezentat astăzi rezultatele anchetei interne în urma incidentului de vineri în care consilierul local Cristian Anton a fost atacat cu spray lacrimogen de agentul comunitar Ciprian Lazăr după un scandal pornit de la o parcare neregulamentară a consilierului. „Agentul a depăşit ca tactică şi ca mod de intervenţie normele pe care trebuia să le respecte”, a spus Doru Spătaru. Potrivit procedurilor, agentul ar fi trebuit să folosească sprayul lacrimogen abia după somaţia „Atenţie folosim gaze lacrimogene”. De asemenea, agentul a greşit şi pentru că a folosit pulverizatorul de la o distanţă mai mică de un metru, faptă interzisă de regulament.

Soarta poliţistului se decide mâine


Agentul comunitar a fost schimbat din echipa de ridicare a maşinilor şi trecut pe ordină publică. Comisia de disciplină a Poliţiei Comunitare  se întâlneşte mâine şi va decide soarta agentului. „Poate primi avertisment, amendă sau chiar desfacerea contractului de muncă”, a mai spus Doru Spătaru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite