Timişoara: Poliţistul comunitar e vinovat pentru „lacrimile” consilierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta internă a Poliţiei Comunitare arată ca agentul care l-a atacat cu spray lacrimogen pe consilierul local Cristian Anton nu a respectat regulamentul.

Şeful Poliţiei Comunitare Timişoara, Doru Spătaru, a prezentat astăzi rezultatele anchetei interne în urma incidentului de vineri, când agentul Ciprian Lazăr a dat cu paralizant pe un consilier local. „Agentul a depăşit, ca tactică şi ca mod de intervenţie, normele pe care trebuia să le respecte. Îmi cer scuze timişorenilor pentru acest comportament”, a spus Doru Spătaru. Potrivit procedurilor, agentul ar fi trebuit să folosească sprayul lacrimogen abia după somaţia „Atenţie folosim gaze lacrimogene”.

El a greşit şi pentru că a folosit pulverizatorul de la o distanţă mai mică de un metru, ceea ce este interzis de regulament. Ancheta internă a Poliţiei Comunitare a fost efectuată la cererea primarului Gheorghe Ciuhandu.

„Am primit un raport al factorilor implicaţi. Acest caz nu trebuie dramatizat, dar nici nu trebuie să se mai repete”, a spus primarul. Agentul comunitar a fost schimbat din echipa de ridicare a maşinilor şi trecut la ordine publică. Comisia de disciplină a Poliţiei Comunitare se va întruni mâine şi va decide soarta agentului. „Poate primi avertisment, amendă sau chiar desfacerea contractului de muncă”, a mai spus Doru Spătaru.

Potrivit acestuia, nu este prima situaţie de acest fel. „De la înfiinţarea Poliţiei Comunitare, au părăsit sistemul 41 de agenţi, printre care au fost şi cazuri similare”, a completat Doru Spătaru. Consilierul Cristian Anton nu va mai depune plângere împotriva agentului. „L  ucrez la un proiect pentru a schimba regulamentul de funcţionare a Poliţiei Comunitare”, a spus Anton.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite