Timişoara: Poliţistul de la Rutieră a scăpat a doua oară de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul de la Poliţia Rutieră reţinut aseară de procurorii DIICOT a fost eliberat, însă nu are voie să plece din ţară.

Procurorii au decis să impună suspectului numai o interdicţie de a pleca din ţară. „Am hotărât să nu-l prezentăm pentru mandatulul de arestare la Tribunalul Timiş. Are doar interdicţia de a părăsi ţara”, a declarat Mircea Andreş, procurorul şef al Biroului Teritorial Timişoara al Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Acuzat de infracţiuni de crimă organizată

Agentul-şef Romulus Paşca este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, trafic de migranţi, complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitate. Poliţiştii de frontieră au făcut, aseară, o percheziţie la casa poliţistului aflată pe Calea Bogdăneştilor. De acolo oamenii legii au ridicat un pistol, pentru care poliţistul nu avea acte, precum şi mai multe documente şi înscrisuri.

Prins la frontiera cu Ungaria

Poliţistul de la Rutieră a fost prins, în iulie 2008, la frontiera cu Ungaria.  El încerca să scoată din ţară, pe la vama Cenad, un cetăţean albanezîn vârstă de 17 ani, în baza unei cărţi de identitate româneşti falsificate. Poliţistul se afla atunci în maşină cu alte trei persoane, un bărbat şi două femei. Agenţii de la frontieră au găsit, în chiloţii uneia dintre femei, Gabriela Amariei, paşaportul cetăţeanului albanez, pe numele lui adevărat Armando Xhafa. Paşca a reuşit şi atunci să scape de arestare, pentru că nu a fost dus de magistraţi în faţa instanţei.

A fost lăutar de nunţi

Înainte să fie încadrat în Ministerul de Interne, Romulus Paşca cânta la nunţi şi botezuri. El este angajat al Biroului Drumuri Europene şi Naţionale şi Europene din Poliţia Rutieră Timiş, însă după ce a fost prins cu albanezul în maşină a intrat în concediu de paternitate. Soţia poliţistului este angajată a Serviciului de Pemise şi Înmatriculări a Vehiculelor din cadrul Prefecturii Timiş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite