Timişoara: Parcare cu troaca în jungla din trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolovanii, bucăţile de ciment sau lanţurile sunt armele folosite de bănăţeni în lupta pentru câştigarea unui loc de parcare în cele mai aglomerate zone.

Sacii de ciment şi lăzile de pâine sunt obstacolele de care trebuie să treacă toţi şoferii pe străduţele înguste din Piaţa Unirii, aflată în inima Timişoarei. Ele sunt folosite pentru blocarea locurilor de parcare de lângă trotuare, deşi operaţiunea este ilegală.

Amenzi fără efect


„Amenda pentru blocarea locurilor de parcare, aflate la marginea drumurilor, este cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei. Poliţiştii comunitari aplică zeci de sancţiuni în fiecare săptămână. Oamenii plantează scaune, lăzi, uşi de lemn, schele, bolovani, unii ies cu câte o masă”, a spus Dana Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara. Vineri, în apropierea Tribunalului Timiş, un loc de parcare era blocat cu o troacă de inox. Alte zeci de locuri erau blocate cu băcăţi de ciment, cu paleţi de lemn, cu bucăţi de fier, în care şoferii pot să îşi rupă baia de ulei de la maşină dacă trec peste ele.

Bătăi pentru locuri de parcare

Şmecherii care plantează obstacole protestează sau chiar devin violenţi când unii şoferi curajoşi îndrăznesc să coboare din maşini şi să cureţe drumul de ghivecele de flori legate cu lanţuri, bucăţile de ciment sau bucăţile de fier. Sesizările telefonice blochează echipajele de la Poliţie. „Sunt persoane care se iau la bătaie pentru locuri de parcare. Victimele fac sună la Poliţie, însă nu depun plângeri scrise şi nici nu aduc certificate medico-legale”, a spus comisarul şef Ana Grigorovici, şeful Secţiei 1 Poliţie din Timişoara.

Reşiţa: Cărucioare cu bodygard în parcare

În Reşiţa, parcările publice din Centrul Civic sunt rezervate ilegal cu bolovani sau cu cărucioare de cumpărături. În faţă Sălii Polivalente, şoferii se ceartă zilnic cu agenţii firmei de pază care blochează locurile de parcare cu cărucioare. "Eu am abonament la Primărie pentru parcare iar dânşii au ocupat parcarea spunând că e rezervată fără ca jos să scrie ceva de genul acesta", a spus şoferul Daniel Stan, care a chemat în ajutor jandarmii să-l ajute să obţină un loc de parcare. Şi cei de la Mike Security au obiceiul să-ţi blocheze maşina dacă parchezi pe locul rezervat lor în faţa Blocului Institutul de Proiectări Judeţene. Ei şi-au prins în şuruburi un indicator pe un pom pe care scrie „Rezervat Mike Security”. 

Deva: Parcare cu baxul de suc

La Deva există „marcaje” artizanale pentru parcare. Pe strada Horia din Deva, unde se află mai multe depozite comerciale, poţi fi intimidat ca şofer aflat în căutarea unui loc de parcare de bolovani sau de lăzi de pâine goale care rezervă locul pentru accesul unor maşini de marfă care fac aprovizionarea. Cea mai „dulci” bariere sunt baxuri de suc aruncate strategic pe carosabil.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite