Timişoara: Mobilizare culturală pentru sărbătoare UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O dată cu aderarea la Uniunea Europeană, ziua de 9 Mai a devenit o tradiţie şi pentru români.

Timişorenii sunt invitaţi la o serie de evenimente care au ca scop apropierea de valorile Uniunii Europene. Manifestările se întind pe tot week-end-ul şi se desfăşoară în mai multe locaţii. În această seară, de la ora 21.00, în Piaţa Unirii vor susţine concerte trupa Compact şi Mircea Baniciu, care va face un duo cu fostul membru Phoenix, Josef Kappl.

Iubitorii muzicii clasice, vor avea parte, de la ora 21.00 de un spectacol fabulos susţinut de Filarmonica Banatul, în Pădurea Verde (vizavi de Muzeul Satului). Timp de o oră, în pădure vor răsuna opere compuse de Musorgski şi Ravel.  Primăria va pune la dispoziţia melomanilor curse gratuite cu autobuzul, care vor pleca din faţa Sălii Capitol, începând de la ora 19.30.

Încep concertele în Unirii


Duminică, începând cu ora 21.00, concertele se reiau în Piaţa Unirii, când vor cânta Distino şi Keo. De „Ziua Europei” va debuta şi cea de a cincea ediţie a proiectului cultural „Timişoara – Mica Viena”. Municipalitatea a pregătit pe durata verii evenimente culturale prin care sunt promovaţi tinerii artişti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite