Timişoara: Mihai Bataragă, campionul de la Secţia 3 Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul a cucerit mai multe medalii la judo, are centura maro la ju-jitsu.

Profil:

Născut: 16 septembrie 1976, Timişoara
Educaţie:  Facultatea de Drept
Job: agent al Secţiei 3 Poliţie din Timişoara
Familie: căsătorit, are o fetiţă, Melisa

Încă de la grădiniţă, Mihai Bataragă a fost selectat în echipa de gimnastică, la o sală de sport din zona Circumvalaţiunii, în perioada comunistă. Acest sport l-a practicat până în clasa a III-a, când a fost selectat în echipa de judo.

„Am fost selectaţi mai mulţi. Toată lumea dorea atunci să practice acest sport. Eu aveam un avantaj pentru că am făcut gimnastică şi aveam mobilitate, ceea ce m-a ajutat foarte mult ulterior”, a spus agentul Mihai Bataragă. Au urmat ani de antrenamente, iar perseverenţa, după cum spune poliţistul, l-a ajutat foarte mult.
„Erau perioade în care făceam antrenamente zilnic, alteori de trei – patru ori pe săptămână”, şi-a amintit agentul.

A câştigat Cupa  Jandarmeriei

Bătăliile se purtau uneori pe viaţă şi pe moarte, iar câştigul era singura opţiune. „Am avut un antrenament când am refuzat să admit înfrângerea şi să bat în podea, iar oponentul meu, fără să îşi dea seama, m-a strâns de gât cu kimonoul până am leşinat şi mi-a dat sângele pe nas. Când m-au trezit medicii, eu am sărit ca ars şi am sărit la adversar să termin partida până m-au luat antrenorii de pe el”, a mai spus poliţistul.

A practicat judo până în clasa a XI-a, cu o pauză de un an, în perioada bacalaureatului, însă s-a apucat din nou în perioada armatei, când a fost selectat de Clubul Dinamo Bucureşti, iar antrenorii au vrut să-l ducă în capitală. „Eu am făcut armata la Sibiu şi am renunţat la Bucureşti pentru a fi aproape de Timişoara. Însă, în perioada 1996-1997, cât am făcut armata, am fost la Cupa Jandarmeriei, unde am cucerit locul I, iar la competiţia organizată de toate structurile Ministerului de Interne am luat locul III în acel an, deşi concurenţa era acerbă”, a mai povestit poliţistul.  În anul 1999, Mihai Bataragă a intrat în rândul forţelor Ministerului de Interne şi a fost încadrat în Gruparea Mobilă de Jandarmi Timişoara, iar din anul 2005 s-a transferat al Poliţia Timiş.

Concursuri în Europa

În această perioadă s-a antrenat cu senseiul Gheorghe Farcaş, care i-a iniţiat în tainele judo pe toţi agenţii de poliţie din judeţ. Mihai însă a luat sportul în serios, iar acum are centura neagră cu un dan la judo şi centura maro la ju-jistu. A participat la mai multe competiţii internaţionale de judo din Europa, unde s-a clasat pe locuri fruntaşe.
„Am fost la competiţii internaţionale în Budapesta, în 2005, 2006 şi 2008 la judo şi la lupte şi de fiecare dată am câştigat locul doi. În 2006 am participat la o competiţie în Franţa, unde am luat medalia de bronz, iar în 2002, în Italia, la Palermo, am cucerit locul trei la un alt concurs internaţional de judo”, a spus poliţistul.

Întrebări şi răspunsuri

De ce calităţi ai nevoie pentru a face performanţă în judo?

Îţi trebuie perseverenţă şi  antrenament. Dacă ai un vis şi munceşti mult pentru el, poţi să îl duci la îndeplinire. Trebuie să-ţi doreşti cu adevărat să faci un lucru şi să ai puterea să îl duci până la capăt.

Ai avut vreodată probleme cu bătăile pe stradă?
Niciodată. Nici în copilărie, nici acum. Toţi ştiau că fac sport şi nu se legau de mine. În plus, nu mă implic în conflicte. Dau tot ce-i mai bun la antrenamente. Acolo trebuie să demonstrezi că eşti bun, nu pe stradă.

Ce-i place
Am mai multe pasiuni. Îmi place să merg la pescuit, când apuc să am ceva timp liber. Şi călătoriile îmi plac. Plec în drumeţii când am ocazia. Iar internetul îmi consumă foarte mult timp.

Ce nu-i place
Nu îmi place cum se arbitrează la competiţiile sportive. De multe ori se întâmplă mari minuni la arbitraj, pentru că unii trebuie să câştige cu orice preţ. Şi acest lucru doare, mai ales când ştii că munceşti mult şi apoi eşti nedreptăţit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite