Timişoara: Mergeţi la dezbaterea pentru regulamentul Telpak şi impozite!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe decizii ale consilierilor au creat controverse aprinse, după ce au fost aprobate, pentru că timişorenii nu au participat la dezbaterile publice anterioare luării deciziilor.

Municipalitatea vrea să introducă de anul viitor două noi taxe: taxa de habitat, în valoare de 40 de lei şi taxa de tranzit pentru camioanele din alte judeţe care circulă prin Timişoara. Banii adunaţi din taxa de habitat vor fi folosiţi pentru reabilitarea clădirilor istorice. Administrarea Domeniului Public (ADP) vrea să limiteze parcarea în zona Cetate la maximum două ore. Pentru aceste proiecte este organizată o dezbatere publică joi, de la ora 16.00. Timişorenii interesaţi de aceste subiecte trebuie să îşi spună părerea pentru a influenţa decizia finală pe care o va lua Consiliul Local Timişoara. Din experienţa dezbaterilor de până acum, timişorenii nu s-au înghesuit însă să-şi exprime punctul de vedere.

„Sunt unele dezbateri la care vin mai mulţi oameni şi altele la care vin foarte puţini, în funcţie de interes”, a spus consilierul pe probleme de comunicare din Primăria Timişoara, Adrian Shiffbeck.  Lipsa oamenilor de la dezbaterile publice este determinată şi de o slabă informare din partea primăriei.

Dezbateri doar de formă

„Afişăm data şi ora organizării pe site, publicăm în presă şi chiar am invitat categoriile vizate de anumite proiecte”, a mai spus Shiffbeck. Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari din Timişoara (FALT), Petru Olariu  crede că primăria trebuie să facă mai mult pentru ca oamenii să meargă la dezbateri. „Spre exemplu spun că joi se dezbate proiectul pentru stabilirea taxelor şi a impozitelor. Trebuie să spună şi ce majorări prevede proiectul, pentru ca oamenii să ştie despre ce este vorba”, a spus Olariu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite