Timişoara: Lugojeanca Thea Vid pleacă să cucerească Everestul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra pleacă în expediţia de pe Everest mâine, împreună cu un alt român, Mircea Leuştean, din Drobeta Turnu Severin.

Teodora Vid are 25 de ani şi a reuşit deja mai multe performanţe notabile. După escaladări la înălţimi de peste 4.000 de metri din Alpii elveţieni, Teodora a escaladat, în 2007, cel mai înalt vârf din America de Sud, Aconcagua (6.962 de metri). Anul trecut a încercat să „îmblânzească” al doilea vârf ca înălţime din lume, dar cel mai dificil de escaladat, K2 (8.611 metri).

De la începutul anului, Thea şi partenerul ei au căutat sponsori pentru expediţia din Himalaya. „Căutarea sponsorilor este de altfel o muncă mai grea decât ascensiunea vârfului. Luni de zile ne chinuim să strângem nişte bani pentru că este aproape imposibil să ne finanţăm noi expediţiile”, a spus Teodora.  Expediţia din Himalaya a fost pusă sub semnul întrebării până în ultimul moment. Cei doi aveau nevoie de 35.000 de euro, iar joi seara, în ultima zi de speranţă, aveau doar 10.000.

Expediţia durează două luni

„Am primit joi seara un telefon care ne anunţa că am obţinut sponsorizarea. Dacă până vineri nu am fi reuşit să primim banii, ar fi trebuit să renunţăm”, a povestit Thea Vid. Cei doi români pleacă mâine spre Tibet. „Într-o săptămână vom fi în tabăra de bază. Acolo vom sta o lună pentru aclimatizare, apoi vom începe escaladarea efectivă. Toată expediţia durează aproximativ două luni”, a mai spus Thea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite