Timişoara: Judecat pentru vânzarea de filme prin poştă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat este acuzat că a dezvoltat o afacere de comercializare a filmelor prin intermediul coletelor livrate la domiciliul clienţilor.

Sorin Ionescu, de 46 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş pentru realizare, distribuire şi promovare de mărfuri pirat. El îşi agăţa clienţii prin intermediul anunţurilor postate pe internet.

Clienţii făceau comenzile, iar el livra CD-uri şi DVD-uri cu filme, jocuri şi muzică, prin mandat poştal, la domiciliu. În perioada 2005-2006, timişoreanul este suspectat că a avut vânzări de peste 10.000 de lei, susţin procurorii.
Inspectorii de la Uniunea Producătorilor de Fonograme din România l-au identificat şi au făcut şi ei comezi, în valoare de peste 70 de lei.

La finalul lui 2007, poliţiştii au făcut o percheziţie la apartamentul lui Ionescu de pe strada Sever Bocu din Timişoara. Acolo au găsit aproape 900 de compact discuri cu programe piratate. Potrivit datelor Direcţiei Regionale de Poştă Timişoara, Ionescu a trimis colete către 121 de clienţi.

Prejudiciul provocat titularilor de drepturi de autor a fost estimat de U.P.F.R. la 165.000 de lei. Sorin Ionescu a spus în apărarea sa că doar făcea schimb de filme şi programe cu alţi prieteni, iar banii încasaţi de el reprezentau contravaloarea taxelor poştale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite