Timişoara: Industria auto salvată cu huse pentru trenuri şi avioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania austriacă Eybl, din Deta, a fost preluată de concernul german Prevent. Muncitorii din Deta produc acum huse pentru Audi şi Volkswagen, însă ar putea face tapiţerie pentru trenuri şi avioane.

Eybl Deta a avut de suferit din plin din cauza crizei financiare şi a managementului defectuos. „Eybl a pierdut mulţi clienţi. Strategia nu a fost cum trebuie”, a spus managerul Eybl România, Ernst Holzheimer, care a preluat funcţia recent. De la 1.750 de angajaţi în urmă cu jumătate de an, firma a ajuns la 300, care ar fi fost şi ei în pericol să îşi piardă slujba dacă nu ar fi intervenit concernul german Prevent. „Am trecut şase luni grele. Din ianuarie am închis secţia de volane şi am rămas doar pe tapiţerie”, a mai spus Ernst Holzheimer. Cu o cifră de afaceri de peste un miliard de euro, 50.000 de angajaţi şi puncte de lucru în 38 de ţări şi sediul în Wolfsburg, Prevent aduce cel puţin deocamdată siguranţa în zona Deta. „Cu toate că situaţia contractelor nu este cea mai bună, putem asigura un loc de muncă stabil pentru cei 300 de angajaţi”, a spus coordonatorul proiectului, Karl-Heinz Bierenbreier.

Afacere de peste 10 milioane de euro

Prevent a preluat societatea din Deta cu toate datoriile pe care la avea. „Eybl se afla în insolvenţă. Am preluat datoriile şi contractele, iar toată investiţia se ridică la peste 10 milioane de euro”, a mai spus Karl-Heinz Bierenbreier. Noua conducere a companiei intenţionează să crească numărul angajaţilor în perioada următoare până la maximum 600.

 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite