Timişoara: Gripa porcină face bine contrabandei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile nu mai caută traficanţii de tutun pentru că se concentrează pe posibilii purtători ai virusului gripei porcine.

La ordinul prefectului de Timiş, Mircea Băcală, o echipă mixtă de poliţişti, jandarmi şi comisari ai Gărzii Financiare a fost montată în faţa magazinelor duty-free din Moraviţa, aflate între la graniţa României cu Serbia. Ei au căutat contrabandiştii de ţigări care îşi cumpără marfa din duty-free şi reuşesc să treacă mii de pachete de tutun netimbrat pe sub nasul poliţiştilor de frontieră şi al vameşilor.

Prefectul Băcală a retras, ieri, dintre vămi echipajul mixt, susţinând că lupta cu contrabanda a fost câştigată. „Au scăzut vânzările, iar obiectivul nostru a fost atins”, a spus prefectul, care a adăugat că filtrele anti-contrabandă sunt înlocuite cu echipe mixte de angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi poliţişti de frontieră, care trebuie să păzească graniţa de persoane suspectate de infestarea cu gripa porcină.

„Din 1 mai nu vom mai avea filtre. Vânzările din magazinele duty-free au scăzut cu 85 la sută de când facem controale”, a spus Ionel Olari, şeful Gărzii Financiare Timiş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite