Timişoara: Floriile sărbătorite la Ierusalimul din Girocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii reproduc intrarea Mântuitorului în Ierusalim şi reamintesc oamenilor adevărata semnificaţie a Paştelui, moartea şi Învierea Domnului.

Floriile, care semnifică Intrarea Domnului Isus în Ierusalim, sunt sărbătorite în Parcul Pădurice din Giroc cu decor şi personaje de epocă. Organizatorii oferă publicului vizitator o punere în scenă a evenimentelor din urmă cu 2000 de ani. Programul se desfăşoară din oră în oră şi cuprinde un tur al miniorăşelului improvizat, în care publicul ţintă îl reprezintă atât adulţii cât şi copiii. „Micuţii au acces la oi şi iepuraşi. De asemenea, copiii pot să se joace şi cu măgăruşul”, a spus Doru Herdean, unul dintre organizatori.

Pentru cei mici mai este amenajat un spaţiu unde pot să deseneze şi să facă jocuri cu tematică biblică. Un punct din program este destinat teatrului de păpuşi. „Tot pentru copii avem şi teatru de păpuşi prin care atragem atenţia că Paştele reprezintă în primul rând moartea şi Învierea Domnului şi mai apoi ciocnitul ouălor şi iepuraşul”, a mai spus Herdean. Programul din „micul Ierusalim” începe cu intrarea lui Isus în orăşel pe un măgăruş, urmat de vizitatori şi întâmpinat de oameni simpli din popor care îşi întind hainele înaintea Lui.

Osana este cuvântul de ordine

„Poporul cu ramuri de salcie în mâini (de finic în varianta originală) îl primeşte şi îl aclamă pe Mântuitor, pe Împăratul mult aşteptat, iar intrarea lui Isus în Ierusalim pe un măgăruş arată smerenia Lui”, a mai explicat Doru Herdean. Aşa cum la adevărata Intrare în Ierusalim, cuvântul de ordine era Osana şi la evenimentul din Păduricea Giroc se cântă Osana Mântuitorului. „Vizita de aici cuprinde şi un popas la aşa numitul Cort al Pâinilor, unde vizitatorii pot gusta în mod simbolic azimi, pâine evreiască”, a mai spus organizatorul evenimentului. Programului conţine şi un mic concert cu cântece religioase. La plecare fiecare vizitator primeşte gratuit o carte. Ultimul tur începe la ora 19.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite